Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Η Geely ετοιμάζει επαναστατικό ηλεκτρικό τράκτορα

Ελλάδα 19:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Geely ετοιμάζει επαναστατικό ηλεκτρικό τράκτορα

Fleet Cars

Η Geely ετοιμάζει επαναστατικό ηλεκτρικό τράκτορα

Fleet Cars

Η Geely μπαίνει πολύ δυναμικά στο θέμα της ηλεκτροκίνησης των μεγάλων φορτηγών και οι πρώτες εικόνες της δικής της πρότασης, δείχνουν κάτι πολλά υποσχόμενο.

Advertisement
Advertisement

Το φορτηγό της Geely βασίζεται σε ένα επαναστατικό σύστημα ανταλλαγής μπαταριών, κάτι που σημαίνει πως εκτός των άλλων, έχει πειστική απάντηση και στο θέμα της επαναφόρτισης.

Τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων είναι το επόμενο μεγάλο project στον κλάδο των επαγγελματικών αυτοκινήτων. Δεν υπάρχει κατασκευαστής που δεν διαθέτει ήδη ηλεκτρικό φορτηγό στη γκάμα του ήδη ή σε διαδικασία εξέλιξης. Η Daimler έχει τοποθετηθεί σαφώς, όπως και τα τμήματα επαγγελματικών οχημάτων VW και Renault. Και τώρα ακολουθεί η Geely. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι μόνο αυτή που κατέχει το εμπορικό σήμα της Volvo αλλά από το 2017 είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Volvo Trucks AB. Με τις πρώτες φωτογραφίες του επερχόμενου ηλεκτρικού φορτηγού που έχουν διαρρεύσει από κάποια συνεργαζόμενη εταιρεία, φαίνεται ξεκάθαρα πως η Geely στοχεύει να τοποθετηθεί «απέναντι» στο Semi της Tesla. Οι εικόνες δείχνουν έναν τράκτορα που θυμίζει αρκετά το Tesla Semi με την αεροδυναμικά σχεδιασμένη καμπίνα. Το Geely όμως σχεδιαστικά φαίνεται πιο τολμηρό.

Advertisement
Advertisement

Με τις ανοιχτές καμάρες των τροχών, τα σπόιλερ και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, το κάνουν να φαίνεται σαν ένα διογκωμένο sport αυτοκίνητο περισσότερο, παρά ένα επαγγελματικό όχημα. Πολύ εντυπωσιακός είναι και ο σχεδιασμός του εμπρόσθιου φωτισμού, με τις πολλές κάθετες λωρίδες LED. Η απουσία εξωτερικών καθρεπτών, παραπέμπει στη χρήση κάμερας και προβολής της εικόνας σε πραγματικό χρόνο σε οθόνες στην καμπίνα. Από το πλάι, η σχεδίαση είναι τέτοια που ο διπλός άξονας δεν διακρίνεται, προφανώς για λόγους αεροδυναμικής. Η sport διάθεση που λέγαμε πιο πριν, διακρίνεται και στην πίσω όψη του τράκτορα της Geely, όπου χαμηλά έχει διαμόρφωση διαχύτη. Αναφορικά με τους κινητήρες και τις μπαταρίες, το μόνο που έχει διαρρεύσει έχει να κάνει με τις τελευταίες και στη βάση του ότι θα αφορά μια νέα επαναστατική τεχνολογία που να επιτρέπει την αντικατάσταση των άδειων μονάδων με πλήρως φορτισμένες σε σταθμούς ανεφοδιασμού, κάτι που θα πλήξει καίρια την αχίλλειο πτέρνα των ηλεκτρικών που δεν είναι άλλη από τη διάρκεια της φόρτισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Διαπλασίασαν το μερίδιό τους στις πωλήσεις της Ευρώπης τα ηλεκτρικά
Geely: Ιδρύει νέα μάρκα για να “γκρεμίσει” την κυριαρχία της Tesla
Μέσα στο 2022 το νέο ηλεκτρικό SUV από τη Smart