Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Οι φορητοί φορτιστές βάζουν τέλος στο άγχος της αυτονομίας (+video)

Ελλάδα 9:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι φορητοί φορτιστές βάζουν τέλος στο άγχος της αυτονομίας (+video)

Car Gadget

Οι φορητοί φορτιστές βάζουν τέλος στο άγχος της αυτονομίας (+video)

Car Gadget

Φυλάσσονται εύκολα στο πορτμπαγκάζ και αποδεικνύονται ο φύλακας άγγελος όσων παρέλειψαν να επισκεφτούν εγκαίρως έναν σταθμό φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Εντυπωσιακή είναι η πρόοδος που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ως απότοκο των τεράστιων επενδύσεων στις οποίες έχουν προβεί οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στον αντίποδα, ο αριθμός σταθμών φόρτισης δεν είναι ακόμα επαρκής, και ως εκ τούτου πολλοί οδηγοί διατηρούν έντονες ανησυχίες σχετικά με την αυτονομία των οχημάτων τους.

«Τι θα συμβεί αν “μείνω” από ηλεκτρική ενέργεια στη μέση του πουθενά;» διερωτώνται εύλογα πολλοί, χωρίς να λαμβάνουν μια απάντηση που θα τους ικανοποιεί.

Advertisement
Advertisement

Λύση υπόσχεται να δώσει η εταιρεία EcoFlue, η οποία διαθέτει στην αγορά έναν φορητό φορτιστή που αποθηκεύεται εύκολα στο πορτπαγκάζ των αυτοκινήτων, για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Κορυφαία έκδοση είναι η Delta Pro των 3.600 δολαρίων (περίπου 3.200 ευρώ), η ενεργειακή χωρητικότητα της οποίας ανέρχεται σε 3,6 kWh.

Advertisement

Εφόσον, λοιπόν, εξαντληθεί η μπαταρία του ηλεκτρικού, ο οδηγός μπορεί να της προσθέσει μερικά χιλιόμετρα, απλά συνδέοντας τον φορητό φορτιστή με τη θύρα φόρτισης του οχήματος. Αρκεί να έχει φροντίσει να προμηθευτεί τους κατάλληλους αντάπτορες, η τιμή των οποίων δεν υπερβαίνει τα 50 δολάρια (44 ευρώ).

Τις… σωτήριες ιδιότητες του φορτιστή της EcoFlow μας γνωστοποιεί μέσω ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος video – σε πραγματικές συνθήκες- ο Youtube influencer Ben Sullins.

Advertisement

Κινούμενος με το Tesla Model S του, ο Ben αποφάσισε να αγνοήσει την επίσκεψη σε κάποιο σταθμό φόρτισης, και αντ’ αυτού προτίμησε να εξαντλήσει την ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας του.

Στη συνέχεια κατέφυγε στον φορητό φορτιστή, ο οποίος μέσα σε 15 λεπτά φόρτισης του εξασφάλισε τα απαραίτητα αποθέματα ενέργειας ώστε να φτάσει στον προορισμό του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο πραγματικά κοστίζει η φόρτιση ενός EV στο σπίτι;
Mercedes EQXX: Στόχος τα 1.000 χιλιόμετρα με μία φόρτιση (+video)
Χωρίς τέλος επιτηδεύματος τα σημεία φόρτισης και στάθμευσης