Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford ρίχνει… άκυρο στην Τουρκία

Ελλάδα 19:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford ρίχνει… άκυρο στην Τουρκία

ΝΕΑ

Η Ford ρίχνει… άκυρο στην Τουρκία

ΝΕΑ

Η αρχική μη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ τριών εταιρειών δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τελικά…

Advertisement
Advertisement

H Ford Motor Company έχει συστήσει στην Τουρκία την Ford Otosan σε συνεργασία με την Koç Holding, τον μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο της χώρας.

Ως γνωστόν, η αμερικανική εταιρεία κατασκευάζει εκεί τόσο επιβατικά μοντέλα της (π.χ. το Puma) όσο και επαγγελματικά (π.χ. Transit).

Τον περασμένο Φεβρουάριο οι δύο εταιρείες και η LG Energy Solution LGSE») ανακοίνωσαν την υπογραφή ενός Μνημονίου Κατανόησης για την παραγωγή μπαταριών στο εργοστάσιο της Ford Otosan κοντά στην Άγκυρα για τα καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Όμως, βάσει δημοσιεύματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters η αρχική μη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των τριών εταιρειών δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τελικά.

Όπως ανακοινώθηκε από την Koç Holding: «Λαμβάνοντας τον παρόντα ρυθμό αποδοχής των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, (κρίνουμε ότι) η χρονική συγκυρία δεν είναι η κατάλληλη για την επένδυση στην κατασκευή μπαταριών.

Advertisement

»Η Ford και η Koc Holding επιμένουν στη δέσμευσή τους να στηρίξουν την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο μας που βρίσκεται στο Kocaeli και θα επανεξετάσουμε στο μέλλον την πιθανότητα επένδυσης παραγωγής συσσωρευτών, σε συνδυασμό με τη δυναμική της αγοράς για ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκίνητων».

Advertisement

Εκπρόσωπος της LG Energy Solution ανέφερε σχετικά ότι και τα τρία μέρη είχαν συμφωνήσει για την από κοινού απόρριψη του επενδυτικού σχεδίου εφόσον διαπιστωνόταν ότι το ενδιαφέρον του κοινού για καινούργια αυτοκίνητα αυτής της τεχνολογίας κίνησης δεν ήταν ικανοποιητικό.

Σε ανακοίνωσή της η LGSE αναφέρει σχετικά: «Η LG Energy Solution και η Ford συνεργάζονται σε ένα σχέδιο το οποίο θα επιτρέπει την παροχή μπαταριών για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της από τα υπάρχοντα εργοστάσιά μας, συνεχίζοντας τη μακροχρόνια επιχειρηματική σύμπραξή μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φούλ Τουρκία η Toyota…
Στο «The Mall Athens» το νέο Ford Focus
Η Mustang τα έχει πλέον… 800 (τα άλογα!)
Κοινοπραξία Ford, LG και η Koc για παραγωγή μπαταριών

Advertisement