Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φούλ Τουρκία η Toyota…

Ελλάδα 1:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φούλ Τουρκία η Toyota…

ΝΕΑ

Φούλ Τουρκία η Toyota…

ΝΕΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε την παραγωγή της plug-in υβριδικής έκδοσης του νέου C-HR.

Advertisement
Advertisement

Για την πρώτη της μονάδα παραγωγής plug-in υβριδικών στην Ευρώπη, η Toyota στράφηκε στο εργοστάσιό της στη Σακαρία, περίπου 150 χλμ ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, όπου μόλις ξεκίνησε την κατασκευή της δεύτερης γενιάς C-HR compact SUV.

Η Toyota έχει επενδύσει 308 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο για το έργο, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός χώρου συναρμολόγησης μπαταριών για plug-in υβριδικές εκδόσεις του C-HR, που αναμένεται να βοηθήσει το μοντέλο να πετύχει υψηλότερο στόχο πωλήσεων και να ανταγωνιστεί καλύτερα. ενάντια στον ηγέτη των συμπαγών SUV της Ευρώπης, το Volkswagen Tiguan.

Η παραγωγή πλήρως υβριδικών μοντέλων ξεκίνησε επίσημα το Σάββατο (4/11), όταν Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη και υπάλληλοι της Toyota συγκεντρώθηκαν στη Σακαρία για μια τελετή κοπής κορδέλας. Η Plug-in υβριδική παραγωγή ξεκινά τον Ιανουάριο του 2024.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο εργοστάσιο Toyota Motor Manufacturing Turkey, έκτασης 1 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων, τα πρώτα νέα C-HR ξεκίνησαν ήδη από τη γραμμή και τα πακέτα μπαταριών προ-παραγωγής συναρμολογούνταν στη νέα εγκατάσταση “καθαρού δωματίου”.

Μεγάλο μέρος των εργασιών συναρμολόγησης στα πακέτα των 13,6 κιλοβατώρων γίνεται με το χέρι, σε αντίθεση με την εξαιρετικά αυτοματοποιημένη κύρια γραμμή παραγωγής, η οποία το επόμενο έτος θα παράγει περίπου 80.000 συμπαγή σεντάν Corolla εκτός από 140.000 C-HR.

Advertisement

Η γραμμή μπαταριών έχει χωρητικότητα 75.000 μονάδων. Εκεί, εργάτες και μηχανές συναρμολογούν κύτταρα από την Ιαπωνία και την Κίνα σε τρεις «στοίβες», οι οποίες ενώνονται για να σχηματίσουν ένα πλήρες πακέτο, με σύστημα ψύξης, θήκη και ηλεκτρονικών συστημάτων.

Υπάρχουν 14 ξεχωριστές διαδικασίες, καθεμία από τις οποίες δεν διαρκεί περισσότερο από 230 δευτερόλεπτα και μια πλήρης μπαταρία, μπορεί να κατασκευαστεί σε περίπου 56 λεπτά, δήλωσαν αξιωματούχοι της Toyota.

Advertisement

Σημειωστε πως στο ίδιο εργοστάσιο παράγεται και η Corolla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανάκληση μαμούθ για Toyota
Ποια εταιρεία πουλάει τα περισσότερα επαγγελματικά;
Νέο Toyota C-HR: Ασφαλές και φιλικό στο περιβάλλον όσο ποτέ