Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή: Ford Puma ST-Line X Vivid Ruby

Ελλάδα 17:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμή: Ford Puma ST-Line X Vivid Ruby

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή: Ford Puma ST-Line X Vivid Ruby

ΔΟΚΙΜΕΣ

Με το πιο πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και ένα χρώμα που πραγματικά κολακεύει τη σιλουέτα του Puma, η Ford λανσάρει και στην ελληνική αγορά την έκδοση Vivid Ruby με στόχο το νεανικό κοινό.

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό Beautiful Berry, όπως ονομάζει η Ford το χρώμα, αναδεικνύει ακόμα πιο πολύ τις γραμμές του εντυπωσιακού αμαξώματος του μικρού SUV.

Ούτως ή άλλως, το Puma που στην ελληνική αγορά τα έχει πάει περίφημα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια από τη μεριά της αντιπροσωπείας για να «πάει». Η έκδοση Vivid Ruby, αποτελεί το αλατοπίπερο σε μια γκάμα εκδόσεων πολύ καλά εξ αρχής στημένη. Η ειδική έκδοση αυτή, ξεχωρίζει εξωτερικά λόγω της διχρωμίας των αλουμινένιων ζαντών διαμέτρου 18 ιντσών και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Τα μαύρα γυαλιστερά μαρσπιέ και τα τόξα πάνω από τους τροχούς, καθώς και τα μαύρα καλύμματα των καθρεπτών και των γριλιών στη μάσκα και στον εμπρός προφυλακτήρα, έρχονται να συνθέσουν μια καλαίσθητη εικόνα. Μαζί με τους προφυλακτήρες οι οποίοι στο κάτω μέρος τους είναι βαμμένοι και αυτοί σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, όπως είναι και η σχετικά μεγάλη αεροτομή της πέμπτης πόρτας.

Τα ελαφρώς φιμέ κρύσταλλα στα φωτιστικά σώματα αλλά και το μαύρο γυαλιστερό περίβλημα των πίσω, δίνουν το κάτι παραπάνω στην αισθητική του αυτοκινήτου που ξεφεύγει από την πεπατημένη. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό της, η έκδοση Vivid Ruby τοποθετείται στην κορυφή της σχετικής γκάμας του μοντέλου, περιλαμβάνοντας όλα τα χαρακτηριστικά άνεσης αλλά και το πακέτο με τα βοηθήματα του οδηγού.

Advertisement

Μιλάμε για το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Active Park Assist, το οποίο προϋποθέτει και την ύπαρξη αισθητήρων εμπρός και πίσω (με κάμερα οπισθοπορείας που έχει λογισμικό πανοραμικής προβολής 180 μοιρών). Το σύστημα προειδοποίησης και αυτόματου φρεναρίσματος είναι φυσικά εδώ, όπως και τα πέντε προγράμματα οδήγησης (Normal, Eco, Sport, Slippery και Trail) αλλά και το Active Cruise Control.

Advertisement

Επιπλέον, η Vivid Ruby έκδοση εφοδιάζεται με σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, ασύρματη φόρτιση κινητού, αυτόματο κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών, σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με οθόνη αφής 8 ιντσών και σύστημα πλοήγησης. Τα Apple Car Play και Google Android Auto είναι μέρος του εξοπλισμού της έκδοσης, όπως και το ηχοσύστημα της B&O αλλά και τα full LED φωτιστικά σώματα.

Τα καθίσματα που είναι με κατά το ήμισυ δερμάτινη επένδυση, είναι όπως και το δερμάτινο τιμόνι. Δερμάτινος είναι και ο επιλογέας των 6 ταχυτήτων του χειροκίνητου κιβωτίου στο αυτοκίνητο που είχαμε στη διάθεσή μας, ενώ για να τονιστεί και το κύρος της έκδοσης, ηλεκτρική είναι και η πόρτα του χώρου των αποσκευών.

Κάτω από το εμπρός καπό, η έκδοση Vivid Ruby διαθέτει το τρικύλινδρο σύνολο με τη χωρητικότητα του ενός λίτρου, στην δυνατότερή του εκδοχή. Αυτό σημαίνει πως με το ήπια υβριδικό 48V σύστημα, το EcoBoost Hybrid σύνολο αποδίδει 155 ίππους και μέγιστη τιμή ροπής 240 Nm. Φυσικά, οι καλές επιδόσεις είναι αναμενόμενες για το εξαιρετικό πακέτο της Ford στην κατηγορία των B SUV.

Advertisement

Η ηλεκτρική υποβοήθηση στο 1.000άρι μοτέρ, είναι ένα πολύ θετικό συμπλήρωμα. Η λειτουργία του παραμένει εξαιρετικά ομαλή και πολιτισμένη, την ίδια στιγμή που εμφανίζει πολύ καλύτερη απόκριση στο ξεκίνημα- αλλά και γενικότερα, όταν πατάς το γκάζι με τις σ.α.λ. να είναι χαμηλά. Αντίστοιχα βελτιωμένη είναι και η ελαστικότητα που εμφανίζει το μικρό μοτέρ, που δείχνει να του ταιριάζει πολύ αυτός ο συνδυασμός με το 48V σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κινητήρας δείχνει μεγαλύτερος από αυτό που γράφει η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να υπολογίζεται. Σημαντικό είναι και το αποτέλεσμα που έχει ο συνδυασμός, στην κατανάλωση που παρουσιάζει το μοντέλο, με ενδείξεις κάτω από τα 6,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, να είναι αρκετά εύκολο να προβληθούν στον αρκετά ακριβή υπολογιστή ταξιδιού του μοντέλου.

Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του μοντέλου στο δρόμο, διατηρούνται προφανώς στο ακέραιο. Τα έχουμε δει και αναγνωρίσει και σε προηγούμενες δοκιμές του μοντέλου, οπότε και τώρα με την κορυφαία Vivid Ruby έκδοση, είχαμε την ευκαιρία απλά να τα θυμηθούμε. Τιμολογιακά, η περιορισμένης παραγωγής έκδοση που έχουμε εδώ, είναι τοποθετημένη αρκετά «έξυπνα» και απευθύνεται σε όσους θέλουν το απόλυτο στυλ στο Puma τους.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά – Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 155 PS 
Κινητήρας: Τρικύλινδρος turbo βενζίνης, 998 cc
Ισχύς: 155 PS/ 6.000 rpm
Ροπή: 240 Nm/3.000 rpm
Μετάδοση: Στους μπροστινούς τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 9,0 δλ.
Τελική ταχύτητα: 205 km/h
Μέση κατανάλωση εργοστασιακή/ δοκιμής: 5,5/ 7,6 l/100 km
Εκπομπή CO2: 125 gr/km
Βάρος: 1.280 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.186 x 1.805 x 1.548 mm
Χώρος αποσκευών: 452 lt
Τιμή: 32.213 ευρώ (με έκπτωση)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όταν η Ford δίνει ρεύμα στην Tesla
Η Ford Motor Ελλάς στήριξε και πάλι το Clean Ocean
Ford Explorer: Φουλ της συνδεσιμότητας