Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η Ford ετοιμάζει δύο ακόμα ηλεκτρικά SUV

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford ετοιμάζει δύο ακόμα ηλεκτρικά SUV

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η Ford ετοιμάζει δύο ακόμα ηλεκτρικά SUV

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Οι πωλήσεις και οι αντιδράσεις των πελατών για το Ford Mustang Mach-E οδήγησαν την αυτοκινητοβιομηχανία επιταχύνει την κατασκευή δύο επιπλέον SUV EV σχετικά σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Με κωδικό όνομα CDX746 και CDX747 αντίστοιχα, τα δύο ηλεκτρικά crossover θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα με το Mustang Mach-E.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τα σχέδια της Ford να φέρει στην παραγωγή δύο ακόμη crossover μηδενικών εκπομπών, αλλά αυτή τη φορά υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες. Σύμφωνα με το site Ford Authority, ο κατασκευαστής ετοιμάζει δύο crossover μεσαίου μεγέθους, ένα για τη μάρκα Ford και ένα για την Lincoln. Τα δύο ηλεκτρικά οχήματα θα συναρμολογούνται παράλληλα με το Mach-E στο εργοστάσιο Ford Cuautitlan στο Μεξικό.

Advertisement
Advertisement

Το Ford Authority αναφέρει ότι και τα δύο μοντέλα θα μπουν σε παραγωγή στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023 ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2023. Πριν από δύο χρόνια, είχε ανακοινωθεί ότι η Ford ήθελε να κατασκευάσει τα δύο crossover στο Flat Rock Assembly Plant στο Michigan. Λίγους μήνες αργότερα, μετά την επιβολή της σύμβασης UAW (Σωματείο Εργαζομένων στην Αυτοκινητοβιομηχανία) το 2019, η Ford άλλαξε γνώμη (λόγω αυξημένων αμοιβών) και αποφάσισε να μεταφέρει την παραγωγή στο Ford Ohio Assembly Plant. Ωστόσο, φαίνεται ότι το Μεξικό τελικά θα είναι ο τελικός προορισμός, τουλάχιστον για τώρα.

Αν τελικά τα νέα μοντέλα γίνουν πραγματικότητα, το 2023, η Ford θα έχει στην γκάμα της τα νέα ηλεκτρικά crossover μαζί με την Mustang Mach-E, το E-Transit και Ford F-150 Electric. Στην Ευρώπη, η μάρκα εργάζεται σε ένα compact ηλεκτρικό όχημα με βάση την πλατφόρμα MEB της Volkswagen.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ford Mustang Mach-E: Τα μυστικά του μοναδικού εσωτερικού (video)

Ford Mustang Mach-E: Διασχίζοντας τις ΗΠΑ με 134 ευρώ (VIDEO)

Advertisement

Οι Γυναίκες πίσω από την εξέλιξη της Ford Mustang Mach-E