Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ιδού η απόλυτη επιλογή στα B-SUV…

Ελλάδα 8:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού η απόλυτη επιλογή στα B-SUV…

ΑΓΟΡΑ

Ιδού η απόλυτη επιλογή στα B-SUV…

ΑΓΟΡΑ

Αιλουροειδές τόσο στο όνομα όσο και στην πράξη. Με επιθετική εμφάνιση, δυναμισμό και σεξαπίλ αλλά και με σαγηνευτική σπορ οδική συμπεριφορά, το Ford Puma δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο στα B-SUV. Πρέπει να το κάνεις δικό σου…

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ford Puma κατοικοεδρεύει στην κορυφή των επιλογών μεταξύ των compact SUV, αφού εκτός από τον τεχνολογικό πλουραλισμό υιοθετεί σαν γνήσιο τέκνο του blue oval την σπορ, οδηγοκεντρική συμπεριφορά, η οποία ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το νέο Puma συνδυάζει την προηγμένη και αποδοτική ήπια υβριδική τεχνολογία της Ford μαζί με εξαιρετική πρακτικότητα και ξεχωριστή σχεδίαση που φυσικά και δεν περνά απαρατήρητη από όσους ενδιαφέρονται για ένα κόμπακτ SUV.

Πίσω από τις κορυφαίες επιδόσεις, την άμεση απόκριση, αλλά και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου δεσπόζει η τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48-volt της Ford, που συνδυάζεται με το βραβευμένο, χαμηλών τριβών τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost, ο οποίος αποδίδει 125 ή 155 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Το Ford Puma έχει εγκαινιάσει ένα νέο κεφάλαιο στη σχεδιαστική ταυτότητα της Ford, με χαρισματικά στιλιστικά στοιχεία, όπως οι προβολείς, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στην κορυφή των φτερών και οι αθλητικές, αεροδυναμικές γραμμές, σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Ταυτόχρονα διαθέτει πολύ καλούς χώρους, κορυφαίο σε μέγεθος πορτμπαγκάζ 456 λίτρων, καθώς και το μοναδικό Megabox των 80 λίτρων, που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών και διαθέτει μέχρι και δυνατότητα απορροής νερού.

Η Ford διαθέτει το Puma στις εκδόσεις εξοπλισμού Titanium, ST-Line, ST-Line X και ST-Line Vignale, ενώ για τους λάτρεις των επιδόσεων υπάρχει και η πανίσχυρη, σπορ ST

Advertisement

Από τη βάση της γκάμας ο εξοπλισμός είναι πλούσιος, με προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες και μια πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης.

Advertisement

Ήδη από την έκδοση Titanium λοιπόν τα έχεις όλα, καθώς ο βασικός της εξοπλισμός περιλαμβάνει ESP με hill holder, σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας και υποβοήθησης επαναφοράς, σύστημα εντοπισμού εμποδίων και αυτόματου φρεναρίσματος με ανίχνευση και πεζών και δίκυκλων, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, 6 αερόσακοι, αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και αναδιπλωμένοι καθρέφτες, σύστημα επιλογής τρόπου οδήγησης, αυτόματοι προβολείς τεχνολογίας LED, αυτόματα φώτα και καθαριστήρες, προβολείς ομίχλης με λειτουργία στατικού φωτισμού στροφής, Cruise control με ρυθμιζόμενο σύστημα περιορισμού της ταχύτητας, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, καθίσματα οδηγού/συνοδηγού με λειτουργία μασάζ, ζάντες αλουμινίου, σύστημα πλοήγησης, υπολογιστής ταξιδιού, ηχοσύστημα με οθόνη αφής, ψηφιακό ραδιόφωνο, Bluetooth, 2 θύρες USB και ενσωματωμένο modem, ασύρματη φόρτιση κινητού, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, σύστημα start-stop και πολλά άλλα.

High tech είναι βέβαια και το σύγχρονο εσωτερικό καθώς διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ και οθόνη αφής 8,0’’ για το προηγμένο σύστημα infotainment SYNC 3 με δορυφορική πλοήγηση, που υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση του smartphone μέσω Bluetooth, ενώ επίσης, χαρακτηρίζεται δε από μια ιδιαίτερα προσεγμένη ποιότητα κατασκευής υλικών και συναρμολόγησης.

Advertisement

To Ford Puma διαθέτει και μια πλήρη γκάμα κινητήρων η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο Ford EcoBoost Hybrid ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (MHEV), έναν κινητήρα βενζίνης turbo Ford EcoBoost καθώς και έναν turbodiesel Ford EcoBlue.

Η κατηγορία των mild hybrid «εκπροσωπείται» από τον 3κύλινδρο 1.000αρη EcoBoost (με λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρων), ο οποίος συνδυάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V με ενσωματωμένη μίζα- γεννήτρια, που τον υποβοηθά στο ξεκίνημα και στην επιτάχυνση, προσφέροντας στιγμιαία πρόσθετη ροπή και μειώνοντας έτσι δραστικά την κατανάλωση. Το κιβώτιο είναι μηχανικό 6 σχέσεων, ενώ διατίθεται σε δύο εκδόσεις με 125 και 155 ίππους.

Στην πρώτη περίπτωση η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h επιτυγχάνεται σε 9,8 sec, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 191 km/h, ενώ στην έκδοση των 155 ίππων, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 9,0 sec, και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 205 km/h. Σύμφωνα με τη Ford, η μέση κατανάλωση καυσίμου ξεκινά από τα μόλις 5,5 lt/100 km, τιμή ιδιαίτερα χαμηλή αναλογικά με τις αποδόσεις και τις επιδόσεις του Ford Puma.

Ο πετρελαιοκινητήρας 1.5L EcoBlue συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και αποδίδει 120 ίππους και 285 Nm, ενώ χρειάζεται 10,3 sec για την επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h. Η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 185 km/h, ενώ η κατανάλωση του είναι μόλις 4,5 lt/100 km.

Το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει 6 σχέσεις, ενώ το Ford Puma προσφέρεται επίσης και με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Υπάρχει επίσης σύστημα επιλογής τρόπου οδήγησης, με πέντε διαφορετικά προφίλ, Eco, Normal, Sport, Slipery και Trail.

Υπάρχει βέβαια και η «καυτή» έκδοση Puma ST, η οποία κινείται από τον κορυφαίο 3κύλινδρο 1.5L EcoBoost της Ford, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους και 320 Nm, εξασφαλίζοντας ένα 0-100 km/h σε χρόνο μόλις 6,7 sec. Το καταιγιστικό από πλευράς επιδόσεων και συμπεριφοράς Puma ST συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και προαιρετικά με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό.

Το νέο Ford Puma αναμφισβήτητα αποδεικνύεται συνολικά ταλαντούχο στο δρόμο, με ιδιαίτερη εμφάνιση, πολύ άνετους χώρους, προηγμένη τεχνολογία, υβριδικούς κινητήρες, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και μια εικόνα- διαπιστευτήριο εμπορικής επιτυχίας. Oι εκπομπές CO2 ξεκινούν από τα 96 g/km κατά NEDC.

Η Ford προσφέρει δωρεάν το πρώτο service μαζί με εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών, ενώ η τιμή του κορυφαίου crossover Ford Puma ξεκινά από τα 20.932€.

Η Ford σας προσφέρει το πρόγραμμα χρηματοδότησης Ford FinanceMyFord PV 099 με ανταγωνιστικό ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο χρηματοδότησης 0,99% για την αγορά του καινούριου σας Ford Puma.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Φυσικά Πρόσωπα.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Σταθερό και ανταγωνιστικό ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 0,99%.
Ελάχιστη προκαταβολή 40%,
Σταθερές μηνιαίες δόσεις,
Ευέλικτη περίοδο αποπληρωμής από 12 έως 60 μήνες.

Η Ford σας προσφέρει επίσης το πρόγραμμα χρηματοδότησης Ford FinanceMyFord 599 με ανταγωνιστικό ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο χρηματοδότησης 5,99% για την αγορά του καινούριου σας Ford Puma.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Φυσικά Πρόσωπα.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Σταθερό και ανταγωνιστικό ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 5,99%,
Ελάχιστη προκαταβολή 15%,
Σταθερές μηνιαίες δόσεις,
Ευέλικτη περίοδο αποπληρωμής από 12 έως 84 μήνες.