Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ford Mustang Mach-E: Διασχίζοντας τις ΗΠΑ με 134 ευρώ (VIDEO)

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-E: Διασχίζοντας τις ΗΠΑ με 134 ευρώ (VIDEO)

Mobility

Ford Mustang Mach-E: Διασχίζοντας τις ΗΠΑ με 134 ευρώ (VIDEO)

Mobility

Οδηγώντας την ολοκαίνουργια Mustang Mach-E της Ford, ένας αμερικάνος πέρασε από τη μια ακτή στην άλλη, καταγράφοντας διαφορές από το Tesla του και σημειώνοντας το χαμηλό κόστος της διαδρομής σε φορτίσεις.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι πολλά τα ηλεκτρικά οχήματα που μπορούν να καλύψουν πάνω από 480 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση.

Δεν ξέρουμε αν ο Sergio Rodriguez αγόρασε τη Mustang Mach E για να κάνει τέτοια ταξίδια, πάντως στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ενδιαφέρον αφενός το ότι προτίμησε το νέο του αυτοκίνητο για να κάνει αυτό το ταξίδι έναντι του Tesla Model S που επίσης είχε στην κατοχή του. Πιθανότατα θέλοντας να δοκιμάσει αν γίνεται, ξεκίνησε να κάνει τη μεγάλη αυτή απόσταση, καταγράφοντας ορισμένα χρήσιμα δεδομένα από τη χρήση του ηλεκτρικού μοντέλου της Ford σε μεγάλη απόσταση. Ξεκινώντας από την Murrieta (California) για να φτάσει στο Saint Marys (Georgia), είναι μια απόσταση 3.907 χιλιομέτρων η οποία είχε ενδιαφέρον για ένα τέτοιο οδοιπορικό από πολλές απόψεις. Σύμφωνα με τον Rodriguez το ταξίδι κύλισε απροβλημάτιστα. Μάλιστα ο ίδιος δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube που παρέχει πληροφορίες για το ταξίδι του.

Advertisement
Advertisement

Στο video λέει ότι πέρασε συνολικά 586 λεπτά (9,8 ώρες) σε ταχυφορτιστές DC που ήταν άφθονοι σε όλη τη διαδρομή, ενώ επισημαίνει πως το ταξίδι ήταν αρκετά φθηνό καθώς του κόστισε μόνο 159,85 δολάρια (134,02 ευρώ). Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το ταξίδι αυτό με ένα Ford Escape με τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων, θα κόστιζε περίπου 200 δολάρια (167,72 ευρώ) με το κόστος βενζίνης στο μέσο όρο των 2,81 δολαρίων ανά γαλόνι (2,36 ευρώ)- όπου γαλόνι ισούται με σχεδόν 4 λίτρα. Αυτό ωστόσο που δεν τοποθετείται σε καμία «ζυγαριά κόστους» είναι ο χρόνος συνολικής φόρτισης που απαιτήθηκε για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι, καθώς πέραν της διάρκειάς του με το αυτοκίνητο στο δρόμο, πρέπει να υπολογιστούν και οι σχεδόν 10 ώρες που πέρασε το αυτοκίνητο σε φορτιστές.

Διαβάστε ακόμα:
Μόνο με V8 η Mustang στην Ευρώπη
Η Ford Mustang Mach-E σε νέες περιπέτειες (VIDEO)
Ford Kuga: Με ένα κουμπί, 100% ηλεκτρικό!

Advertisement