Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Fiat… πατάει off στην παραγωγή του 500e!

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Fiat… πατάει off στην παραγωγή του 500e!

ΝΕΑ

Η Fiat… πατάει off στην παραγωγή του 500e!

ΝΕΑ

Άσχημα μαντάτα για το ιστορικό εργοστάσιο Mirafiori του Τορίνο, με επίσημη αιτιολογία τη χαμηλή ζήτηση του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Τρεις εβδομάδες υποχρεωτικής διακοπής εργασιών, στο κύριο εργοστάσιο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Τορίνο και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο…

Το χειρότερο απ’ όλα είναι οι επιπτώσεις στο εργατικό δυναμικό, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα η Fiat θα απολύσει περίπου 2.250 υπαλλήλους από την παραγωγή Mirafiori, μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Tο Fiat 500e που κατασκευάζεται εκεί, επηρεάζεται κυρίως από τη διακοπή παραγωγής, η οποία θα λάβει χώρα από τις 12 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στα τέλη του περασμένου φθινοπώρου και συγκεκριμένα από τις 19 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Επισήμως, η αιτιολογία που αναφέρεται γι’ αυτή την εξέλιξη, είναι η χαμηλή ζήτηση του μοντέλου, παρότι το ηλεκτρικό 500αράκι είχε αρχίσει αρκετά ελπιδοφόρα την εμπορική του πορεία και μάλιστα σε απαιτητικές αγορές, όπως η Γερμανία.

Δεν είναι, ωστόσο, το μοναδικό μοντέλο που επηρεάζεται, καθώς η Stellantis κατασκευάζει αρκετά μοντέλα Maserati στο εργοστάσιο Mirafiori, όπως τις Granturismo, Ghibli, Levante και Quattroporte. Η παραγωγή της Maserati είχε ήδη διακοπεί για συνολικά 58 ημέρες, το πρώτο εξάμηνο του 2023

Advertisement

Ακόμη και πριν από τη συγχώνευση στον Όμιλο Stellantis, η Fiat Chrysler Automobiles εκσυγχρόνισε το εργοστάσιο του Mirafiori το 2020 με επένδυση περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Advertisement

Το Mirafiori ιδρύθηκε το 1939, θεωρείται η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της Fiat, με έκταση άνω των δύο εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές για το μέλλον του.

ΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ντεμπούτο αυτό το καλοκαίρι για το νέο Fiat Panda
Θα θέλατε ένα Abarth Panda; (+ video)
Έτσι θα είναι το νέο Lancia Ypsilon