Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari 296 GTB και σε έκδοση Spider;

Ελλάδα 22:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari 296 GTB και σε έκδοση Spider;

ΝΕΑ

Η Ferrari 296 GTB και σε έκδοση Spider;

ΝΕΑ

Μερικές μέρες μετά την πρεμιέρα της Ferrari 296 GTB κάποιοι ανεξάρτητοι designers μάς δίνουν ήδη μια πρώτη γεύση για το πώς μπορεί να είναι η αντίστοιχη Spider.

Advertisement
Advertisement

Αδιαμφισβήτητα, η Ferrari 296 GTB αποτελεί μία από τις κορυφαίες δημιουργίες της ιταλικής φίρμας της εποχής, το οποίο εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα συνολικής απόδοσης 830 ίππων.

Η διθέσια Ferrari είναι το δεύτερο μοντέλο της γκάμας με plug-in hybrid σύστημα, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κατασκευής μιας “ανοιχτής” έκδοσης. Μια γεύση πριν την… επίσημη ανακοίνωση μάς χαρίζει το Kolesa.ru, σχεδιάζοντας πώς μπορεί να είναι η μελλοντική Ferrari 296 Spider.

Παράλληλα, οι ψηφιακά σχεδιασμένες φωτογραφίες συνοδεύονται από τεχνικά στοιχεία δανεισμένα από την SF90 Spider. Πιο συγκεκριμένα, η “ανοιχτή” 296 χρειάζεται μόλις 14 δευτερόλεπτα για να ανοίξει και να αποθηκευτεί ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Ο χώρος που χρειάζεται για την αποθήκευση είναι 100 λίτρα, τιμή χαμηλή εάν αναλογιστούμε ότι συνήθως τέτοιου είδους συστήματα χρειάζονται τουλάχιστον 150 με 200 λίτρα.

Αναφορικά με την ηχομόνωση, η Ferrari υπογράφει (τουλάχιστον για την SF90 Spider, που υφίσταται ως μοντέλο) την καλύτερη απομόνωση του οδηγού από τον έξω κόσμο. Ωστόσο, εάν η οροφή ανοίξει, αφενός ο άερας θα μπορεί να χαιδεύει το πάνω μέρος των κεφαλιών αφετέρου το κεντρικό πίσω τζάμι θα μπορεί να κατέβει ώστε να ακούει ο οδηγός και οι επιβάτες τον V6 κινητήρα ή να το έχουν κλειστό για να αποφύγουν τον στροβιλισμό του αέρα σε υψηλές ταχύτητες.

Advertisement

Όπως είναι αναμενόμενο, η Ferrari 296 Spider θα εφοδιάζεται με 3λιτρο turbo V6 κινητήρα, ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ (στον πίσω άξονα). Συνδυαστικά παράγονται 830 ίπποι και 740 Nm ροπής και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω 8τάχυτου διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο καινοτόμος κινητήρας της Ferrari 296 GTB
Πουλήθηκε η Ferrari Testarossa του Miami Vice
Το Newsauto στην παρουσίαση της νέας Ferrari 296 GTB