Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα, σαγηνευτική Ferrari SF90 Spider (video)

Ελλάδα 22:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα, σαγηνευτική Ferrari SF90 Spider (video)

ΝΕΑ

Η νέα, σαγηνευτική Ferrari SF90 Spider (video)

ΝΕΑ

Η Ferrari μας συστήνει με το plug-in υβριδικό supercar των 1.000 ίππων μέσω ενός εντυπωσιακού βίντεο.

Advertisement
Advertisement

Άγνωστη φαίνεται πως είναι η λέξη “πανδημία” για τη Ferrari, η οποία δεν σταματά να… βομβαρδίσει τον αυτοκινητικό πλανήτη με νέα μοντέλα.

Μετά, λοιπόν, την πρόσφατη αποκάλυψη των νέων Portofino M και Omologata, η ιταλική πολυτελής εταιρεία απομάκρυνε την κουκούλα και από την νέα SF90 Spider, σε μια διαδικτυακή παρουσία όπου το NewsAuto ήταν «παρών».

Πρόκειται για το πρώτο plugin υβριδικό μοντέλο της Ferrari, το οποίο θα τροφοδοτείται από τον twinturbo V8 κινητήρα, αλλά και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνδυαστική απόδοση ν’ αποτυπώνεται στα 1.000 άλογα και 900 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Το νέο «κομψοτέχνημα» της εταιρείας επιταχύνει στα 200 χλμ./ώρα από στάση σε 6,7 sec, στα 100 χλμ./ώρα σε 2,5 sec, ενώ η τελική αντιστοιχεί σε 340 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, το υβριδικό κινητήριο σύνολο καθιστά την SF90 Spider τετρακίνητη και ενσωματώνεται 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Advertisement

Το μοντέλο φέρει αναδιπλούμενη σκληρή οροφή που μπορεί να ανοίξει (ηλεκτρικά) σε 14 sec, ενόσω κινείται με ταχύτητες έως και 45 χλμ./ώρα.

Η νέα SF90 Spider ζυγίζει 1.670 kg, μόλις 100 kg περισσότερα από την κλειστή έκδοση, λόγω του μηχανισμού οροφής και τις απαραίτητες ενισχύσεις στο πλαίσιο.

Advertisement

Σημειώνεται πως προσφέρεται και το πακέτο Asseto Fiorano, ικανοποιώντας όσους επιθυμούν να επισκέπτονται τακτικά την πίστα. Το τελευταίο παρέχει μείωση του βάρους του μοντέλου κατά 21 kg, μέσω της χρήσης ανθρακονήματος, ενώ -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και αμορτισέρ Multimatic σχεδιασμένα ειδικά για την πίστα.

Η Ferrari συστήνει τη νέα Ferrari SF90 Spider με το κοινό, μέσω ενός ολιγόλεπτου, εντυπωσιακού βίντεο:

Advertisement

Διαβάστε επίσης: