Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές μπορούν να αποθηκεύουν τα… πάντα μας

Ελλάδα 2:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κατασκευαστές μπορούν να αποθηκεύουν τα… πάντα μας

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές μπορούν να αποθηκεύουν τα… πάντα μας

ΝΕΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να αποθηκεύουν τα γραπτά μηνύματα, τα τηλεφωνήματα και τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο που πραγματοποιούμε μέσω διασύνδεσης στο όχημά μας.

Advertisement
Advertisement

Οι εταιρείες αυτοκινήτου νομιμοποιούνται να διατηρούν τα προσωπικά δεδομένα μας τα οποία προκύπτουν από την επικοινωνία που έχουμε κατά τη διάρκεια που βρισκόμαστε στο αυτοκίνητό μας, βάσει μίας απόφασης που εξέδωσε ο Πρόεδρος Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον.

Η συγκεκριμένη δίκη αφορούσε στην ομαδική αγωγή που κατέθεσαν Αμερικανοί οι οποίοι ζητούσαν να μην αποθηκεύονται και να διαγράφονται δεδομένα γραπτών μηνυμάτων και τηλεφωνικών συνομιλιών μέσω της υπηρεσίας σύνδεσης smartphone ή και αναζητήσεων στο διαδίκτυο, στο αντίστοιχο σύστημα του οχήματος.

Η υπόθεση αφορούσε σε ομαδική αγωγή εναντίον της Volkswagen η οποία κατηγορήθηκε ότι παραβίασε την ισχύουσα νομοθεσία στην πολιτεία της Ουάσινγκτον περί προστασίας του απόρρητου προσωπικών δεδομένων.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, ο Δικαστής αποφάσισε ότι ο τρόπος που η γερμανική εταιρεία καταγράφει τα προσωπικά δεδομένα στο σύστημα ενημερωδιασκέδασης που διαθέτουν τα αυτοκίνητά της δεν παραβαίνει τους κείμενους νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Όπως αναφέρεται, ο ενάγων θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα ότι υπέστη ουσιαστική βλάβη σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή σε ό,τι αφορά στη φήμη του από την αποθήκευση δεδομένων από μια εταιρεία αυτοκινήτου και δεν είναι αρκετή η αναφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια τέτοια πιθανότητα.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η συγκεκριμένη απόφαση θα αφορά και αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως οι General Motors, Toyota ή Honda, κατά των οποίων οι πελάτες αυτών επίσης στράφηκαν νομικά εναντίον τους για τον ίδιο λόγο.

Θυμίζουμε ότι τα συστήματα ενημερωδιασκέδασης στα σύγχρονα αυτοκίνητα παρέχουν τη δυνατότητα στον οδηγό ή στους επιβάτες να συνδεθούν σε αυτά μέσω ψευδωνύμου, χωρίς να δίνουν τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητά τους.

Advertisement

Επίσης, επιτρέπεται η εν κινήσει πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω ανώνυμης περιήγησης. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υποχρεωμένες να τηρούν τον νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και το πράττουν.

Βεβαίως, το ζήτημα είναι τι γίνεται στην περίπτωση που το αυτοκίνητό μας πέσει θύμα κάποιου χάκερ, όπως μπορεί να συμβεί και στον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή μας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα αυτοκίνητα παρακολουθούν τη σεξουαλική σας ζωή!
Τα εκτεθειμένα προσωπικά δεδομένα στο επίκεντρο της Ε.Ε.
Το φοβερό ιπτάμενο αυτοκίνητο της Convair