Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με τεχνητή νοημοσύνη το νέο infotainment της Mercedes-Benz

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τεχνητή νοημοσύνη το νέο infotainment της Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Με τεχνητή νοημοσύνη το νέο infotainment της Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz παρουσίασε στην Έκθεση CES 2024 το προηγμένο σύστημα infotainment νέας γενιάς MBUX Virtual Assistant.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz μας είχε προϊδεάσει το προηγούμενο διάστημα ότι ετοιμάζει ένα πολύ πρωτοποριακό λογισμικό για την επόμενη γενιά του συστήματος infotainment MBUX της. Η επίσημη παρουσίαση τελικά του συστήματος ήρθε στην έκθεση τεχνολογίας CES 2024 στο Λας Βέγκας και ουσιαστικά ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά στον τομέα της ψυχαγωγίας και της χρηστικότητας.

Το νέο λογισμικό βασίζεται σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και τοποθετήθηκε πρώτη φορά σε μια Mercedes CLA. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά στοιχεία του νέου συστήματος MBUX είναι ο Virtual Assistant.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν ολοκαίνουριο ψηφιακό βοηθό του οδηγού ο οποίος σύμφωνα με την Mercedes-Benz είναι πιο «ανθρώπινος» από ποτέ. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να προσαρμοστεί στο μέγιστο βαθμό στις ανάγκες του οδηγού, να «μάθει» τις προτιμήσεις του και να προσφέρει πολύ στοχευμένη βοήθεια και ενημέρωση.

Για παράδειγμα μπορεί να προσφέρει στον οδηγό να νέα της ημέρας που τον ενδιαφέρουν, να του προσφέρει ένα μασάζ στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας μέσω του καθίσματος του αυτοκινήτου και να του επιλέξει την κατάλληλη μουσική ανάλογα με τη διάθεσή του.

Advertisement

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες συναισθηματικής κατάστασης που μπορεί να επιλέξει ο οδηγός για να «συζητήσει» με το MBUX Virtual Assistant, ενώ έχει προγραμματιστεί να δείχνει και την συναισθηματική κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα με έναν σύστημα αστεριών που εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη.

Advertisement

Σε άλλες λειτουργίες συναντάμε έναν αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης με τρισδιάστατα γραφικά και πολλές λεπτομέρειες, λίστα με ταινίες και τραγούδια που προτείνει, αλλά και βοήθεια σε παιχνίδια που ενδιαφέρουν τον χρήστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο ξεχωριστή είναι αυτή η Mercedes-Benz 300 SL;
Η Brabus ανεβάζει σε άλλο επίπεδο την Mercedes-Benz GLC
Η Mercedes ετοιμάζει την επόμενη EQC

Advertisement