Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι έμποροι στην Αμερική ακούν ηλεκτρικά και τρέχουν…

Ελλάδα 1:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι έμποροι στην Αμερική ακούν ηλεκτρικά και τρέχουν…

ΝΕΑ

Οι έμποροι στην Αμερική ακούν ηλεκτρικά και τρέχουν…

ΝΕΑ

Η μαζική παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων ίσως φτάσει σε ένα σημείο που θα αποτελέσει πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν 4.000 αντιπροσωπείες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι οποίες εκδήλωσαν έγγραφα την ανησυχία τους στον πρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Στην έκκληση στην οποία προχώρησαν οι συγκεκριμένες αντιπροσωπείες τονίζουν την ανάγκη για μία πιο μετριασμένη προσέγγιση σχετικά με τη μετάβαση στην εποχή της απόλυτης ηλεκτροκίνησης.

Ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος κατέθεσε πρόταση μέσω της οποίας θέλει μέχρι το 2030, το 60% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Αυτό δεν θα είναι ωφέλιμο για τους πελάτες, σύμφωνα με τα λεγόμενα των αντιπροσωπειών. Θεωρούν πως η πρόταση αυτή ξεπερνάει την ετοιμότητα των ανθρώπων και των κρατικών οργανισμών για μία εποχή με μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το κύριο επιχείρημα των αντιπροσωπειών στην έγγραφη επιστολή που έστειλαν στον Μπάιντεν, είναι πως οι πελάτες αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλες δυσκολίες κατέχοντας ηλεκτρικό.

Advertisement

Κύρια δυσκολία είναι η απουσία πολλών και αξιόπιστων σταθμών φόρτισης, ένα ζήτημα που στην Ελλάδα είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Advertisement

Οι αντιπροσωπείες που συντέλεσαν την έγγραφη επιστολή καταλήγουν με μία πρόταση. Να επιτραπεί επιπλέον χρόνος στις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτύξουν την τεχνολογία τους στις μπαταρίες, επιπλέον χρόνος για να γίνουν πιο προσιτά σε τιμή τα ηλεκτρικά και επιπλέον χρόνος για την επέκταση και την ανάπτυξη των σταθμών φόρτισης.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή και όλες τις αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στην έκκληση, ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά: Χωρίς επιδοτήσεις τον Δεκέμβριο
Η Tesla με τη νέα της πατέντα μπορεί να σου σώσει τη ζωή
Η επόμενη BMW M3 θα είναι ηλεκτρική και θα ονομάζεται iM3

Advertisement