Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla με τη νέα της πατέντα μπορεί να σου σώσει τη ζωή

Ελλάδα 23:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla με τη νέα της πατέντα μπορεί να σου σώσει τη ζωή

ΝΕΑ

Η Tesla με τη νέα της πατέντα μπορεί να σου σώσει τη ζωή

ΝΕΑ

Η Tesla σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αναγνώριση προσώπου και αποθήκευση προσωπικών στοιχείων για να το πετύχει αυτό.

Advertisement
Advertisement

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία τοποθέτησε κάμερα στην καμπίνα των Model 3 και Model Y από το λανσάρισμα των μοντέλων. Η ιδέα ήταν εξ αρχής, η κάμερα να παίρνει πληροφόρηση σχετικά με την προσήλωση του οδηγού, ώστε να δίνει την ανάλογη οδηγία στο αυτοκίνητο για να προλάβει ένα δυνητικό ατύχημα.

Ουσιαστικά, οι εσωτερικές κάμερες στα Tesla λειτουργούν έτσι, ώστε να βεβαιωθούν πως ο οδηγός είναι επικεντρωμένος στο δρόμο και μόνο. Είναι μία παράμετρος ασφαλείας πιο εξελιγμένη.

Πρόσφατα, οι κάμερες της αμερικανικής εταιρείας δέχθηκαν update και τα χαρακτηριστικά του συστήματος ενισχύθηκαν. Πλέον, η κάμερα μπορεί να ανιχνεύσει την αδράνεια και την υπνηλία του οδηγού, αυξάνοντας έτσι κατά πολύ τα επίπεδα ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

Δεν μένει όμως μόνο εκεί, καθώς έρχονται κι άλλα νέα χαρακτηριστικά να προστεθούν στο σύστημα τα οποία μπορεί και να ξενίσουν.

Η νέα πατέντα που εισάγει η Tesla στην κάμερα, θα της επιτρέπει να αναγνωρίζει το πρόσωπο του οδηγού, ξέροντας έτσι αμέσως ποιος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Ακόμα καλύτερα, θα εισάγει το προφίλ του οδηγού στο σύστημα με όλες τις ρυθμίσεις που έχει επιλέξει ο εκάστοτε οδηγός, όταν έφτιαχνε το προσωπικό του προφίλ στο αυτοκίνητο.

Για παράδειγμα, ρύθμιση καθίσματος, τιμονιού και θέσεις καθρεφτών. Μάλιστα, αφού αναγνωρίζει τον οδηγό, το Tesla θα τον… χαιρετάει με το όνομά του.

Advertisement

Όσο κι αν αυτή η προχωρημένη τεχνολογία σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα μας ξέρει καλύτερα κι από τη… μητέρα μας και ξενίζει σε μερικούς, έρχεται και με τις απαραίτητες δράσεις ασφαλείας σε κρίσιμες καταστάσεις.

Η κάμερα θα μπορεί να αναγνωρίσει την κατάσταση υγείας του οδηγού και να δίνει έτσι εντολή στο αυτοκίνητο να καλεί το 166 μόνο του, εφόσον ο οδηγός είναι τραυματισμένος.

Advertisement

Αυτό όμως δεν είναι το τελευταίο βήμα για την Tesla. Όταν η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κάνει πλήρως λειτουργική την αυτόνομη οδήγηση, τότε το αυτοκίνητο θα πηγαίνει τον τραυματισμένο οδηγό στο κοντινότερο νοσοκομείο… επίσης μόνο του.

Το να υπάρχει ανησυχία γύρω από τα νέα αυτά χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στα αυτοκίνητα είναι λογικό. Δε θέλουν όλοι να μοιράζονται τόσα προσωπικά δεδομένα με τα ηλεκτρονικά συστήματα μίας εταιρείας.

Αλλά εφόσον μιλάμε και για ζητήματα ασφάλειας, τότε αυτή η προχωρημένη τεχνολογία γίνεται μονόδρομος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καινούργιο Tesla Model Y κάτω από 20.000 ευρω
Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το ανανεωμένο Tesla Model 3;
Τι κρύβει η Tesla με την αυτονομία των μοντέλων της;