Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επόμενη BMW M3 θα είναι ηλεκτρική και θα ονομάζεται iM3

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επόμενη BMW M3 θα είναι ηλεκτρική και θα ονομάζεται iM3

ΝΕΑ

Η επόμενη BMW M3 θα είναι ηλεκτρική και θα ονομάζεται iM3

ΝΕΑ

Μπορεί η ηλεκτρική BMW M3 να είναι έτοιμη σε περίπου τέσσερα χρόνια, αλλά τουλάχιστον γνωρίζουμε το όνομά της.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικούς μήνες η BMW είχε καταθέσει έγγραφα κατοχύρωσης ονομάτων για τη νέα γενιά αυτοκινήτων της, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρικών της μοντέλων. Εκείνη την περίοδο είχαν κάνει την εμφάνισή τους ονόματα όπως το X330 και το iX330 που φαίνεται πως θα αντικαταστήσουν τα πιο πολύπλοκα X3 xDrive30i και iX eDrive50 για παράδειγμα.

Οι πιο προσεκτικοί εκείνης της είδησης θα εντόπισαν και ένα λογότυπο το οποίο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και αναφέρεται στα επερχόμενα μοντέλα BMW M. Αυτό το λογότυπο είναι το iM3 το οποίο μας παραπέμπει άμεσα στην επόμενη M3 η οποία όμως θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της BMW δεν έχουν κρύψει ότι θέλουν η επόμενη γενιά των BMW να είναι αμιγώς ηλεκτρική και μάλιστα με ιπποδύναμη που θα ξεπερνάει κάθε M που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Σχεδιαστικά τα νέα μοντέλα θα βασίζονται στη φιλοσοφία Neue Klasse και θα χρησιμοποιούν το πάτωμα με κωδικό ΖΑ0 το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με ισχύς πάνω από 700 ίππους.

Το λογότυπο iM3 αφορά σίγουρα τη Σειρά 3 της BMW, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία μέσα στα επόμενα χρόνια πρέπει να βρει τις σωστές λύσεις στο θέμα των μπαταριών για να διατηρήσει το βάρος σε λογικά επίπεδα. Άλλωστε μια BMW M δεν αρκεί να είναι γρήγορη στην ευθεία, πρέπει να είναι διασκεδαστική και απολαυστική στις στροφές. Αυτό λοιπόν θα είναι το μεγάλο στοίχημα των σχεδιαστών της εταιρείας. Όπως και να έχει τόσο η iM3, όσο και η iM4 και ίσως ένα stationwagon iM3 δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το 2027.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: BMW XM
Ηλεκτρισμός παντού: Ακόμα και η 5άρα υποκλίνεται
Τέλος οι θερμικοί κινητήρες στην BMW!

Advertisement