Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Dacia έφτασε τα 10 εκατομμύρια (αυτοκίνητα)

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Dacia έφτασε τα 10 εκατομμύρια (αυτοκίνητα)

ΝΕΑ

Η Dacia έφτασε τα 10 εκατομμύρια (αυτοκίνητα)

ΝΕΑ

Η Dacia γιόρτασε ένα τεράστιο ορόσημο στην ιστορία της, συμπληρώνοντας την παραγωγή 10 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από το 1968 έως σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Η πάλαι ποτέ ρουμανική αυτοκινητοβιομηχανία που από το 1999 ανήκει στον Όμιλο της Renault, γιόρτασε τη συμπλήρωση των 10 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από τη γραμμή παραγωγής.

Η εταιρεία που δημιουργήθηκε το 1966 και φέτος συμπληρώνει 56 χρόνια παρουσίας στα αυτοκινητιστικά δρώμενα, ξεπέρασε το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από τις γραμμές της παραγωγής της. Το αυτοκίνητο με το οποίο συμπληρώθηκε ο αριθμός αυτός, ήταν ένα Dacia Duster Extreme, που είναι μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση του δημοφιλούς SUV της εταιρείας. Με απόφαση των ιθυνόντων της εταιρείας, το αυτοκίνητο αυτό δεν θα πουληθεί αλλά θα πάρει τη θέση του στο μουσείο της Dacia, μαζί με άλλα ορόσημα για τη μάρκα, όπως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα, το πρώτο Logan και το πρώτο 1300.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της Dacia ως αυτόνομου κατασκευαστή, αρχίζει με το 1300 και το 1310, που αποτέλεσαν τη βάση για την πρώτη γκάμα μοντέλων της εταιρείας, από τα οποία μέσα σε 35 χρόνια έφτασαν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Αξιοσημείωτο και ενδεικτικό της προόδου της εταιρείας, είναι το γεγονός πως τα 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα συμπληρώθηκαν το 2014, με το διάστημα από τότε μέχρι σήμερα, να είναι αρκετό όπως φάνηκε για το διπλασιασμό της παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Jogger είναι το ασφαλέστερο Dacia
Renault και Dacia με LPG: Γιατί το υγραέριο είναι η απόλυτη λύση
Renault Duster Oroch: To διπλοκάμπινο της Dacia επιστρέφει

Advertisement

 

 

Advertisement