Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault Duster Oroch: To διπλοκάμπινο της Dacia επιστρέφει

Ελλάδα 4:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Duster Oroch: To διπλοκάμπινο της Dacia επιστρέφει

ΝΕΑ

Renault Duster Oroch: To διπλοκάμπινο της Dacia επιστρέφει

ΝΕΑ

To αγροτικό της Renault  με βάση το Duster θα ήταν μία πολύ καλή πρόταση για την Ελλάδα, και μάλιστα σε αυτή την πιο σύγχρονη έκδοσή του.

Advertisement
Advertisement

Η Renault είναι αρκετά δραστήρια στις αγορές της Νότιας Αμερικής με μερικές εκδόσεις που είναι εστιασμένες στις ανάγκες των τοπικών αγορών.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει και το Duster Oroch, ένα διπλοκάμπινο pick-up το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 και τώρα περνάει στην δεύτερη γενιά τους.

Το pick-up αυτό που διατίθεται στην αγορά της Βραζιλίας χρησιμοποιεί στοιχεία από το Duster με το εσωτερικό του να είναι μία μίξη από διάφορα μοντέλα της Renault και της Dacia.

Advertisement
Advertisement

H αισθητική του ανανέωση περιλαμβάνει νέα μάσκα και διαφορετικούς προφυλακτήρες για αύξηση των εκτός δρόμου δυνατοτήτων, ενώ υπάρχουν νέες ζάντες 16 ιντσών και διαφορετικά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω. Υπάρχουν επίσης ράγες οροφής και αρκετά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος σε συνδυασμό με έξυπνες ιδέες για την ασφάλιση των φορτίων στην καρότσα.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι το μοντέλο πωλείται με τα σήματα της Renault έστω και αν στην ουσία είναι ένα Duster και μάλιστα προηγούμενης γενιάς σε ότι αφορά το πλαίσιο και τις αναρτήσεις.

Advertisement

Στο εσωτερικό η ανανέωση έχει φέρει στοιχεία από το ευρωπαϊκό Duster όπως η οθόνη των 8 ιντσών, ενώ η σχεδίαση και διάφορα επιμέρους τμήματα προέρχονται από άλλα μοντέλα του γκρουπ, κυρίως του Clio και του Sandero. 

Advertisement

Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,83 μέτρων οι χώροι είναι ιδιαίτερα μεγάλοι για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ πολύ προσεγμένος είναι και ο διάκοσμος με πολύ πιο ποιοτικά υλικά από την προηγούμενη γενιά.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, υπάρχουν δύο επιλογές που μπορούν να καταναλώνουν και αιθανόλη, ένα καύσιμο ιδιαίτερα δημοφιλές στην Βραζιλία. Ο 1,6 λίτρων κινητήρας αποδίδει 118 ή 120 ίππους με βενζίνη ή αιθανόλη αντίστοιχα. Ενώ η δεύτερη επιλογή είναι ο TCe των 1,3 λίτρων με 162 και 170 ίππους ανάλογα το καύσιμο.

Advertisement

Στην τελευταία περίπτωση υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT. H επιτάχυνση με αυτόν τον κινητήρα είναι στα 9,9 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ/ώρα.

Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 21,2 εκατοστά, η καρότσα έχει ωφέλιμο φορτίο έως και τα 680 κιλά, ενώ έχουν υπάρξει αρκετές βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη και την ανάρτηση για καλύτερη απόδοση σε off road διαδρομές.

Η τιμή του στην Βραζιλία ξεκινά από τα 20.800 ευρώ και οι πωλήσεις αυτής της ανανεωμένης έκδοσης θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του έτους.

Η εταιρία δεν έχει σκοπό να παρουσιάσει ένα αντίστοιχο μοντέλο για τις ευρωπαϊκές αγορές, αν και στην χώρα μας θα ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα λύση για όσους αναζητούν ένα φθηνό pick-up με την εξαιρετική απόδοση και την αντοχή που έχει το κανονικό Duster σε κάθε είδους διαδρομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Dacia Duster LPG: To best seller των SUV ακόμα πιο ελκυστικό
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Dacia Duster
Με το Dacia Duster 1.5 dCi 4×4 στον Φενεό