Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Corvette E-Ray θα είναι υβριδική με 650 ίππους

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Corvette E-Ray θα είναι υβριδική με 650 ίππους

ΝΕΑ

Η Corvette E-Ray θα είναι υβριδική με 650 ίππους

ΝΕΑ

Ο εξηλεκτρισμός κτυπά την πόρτα και της Chevrolet Corvette η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της θα προσφέρεται και με υβριδική μονάδα ισχύος η οποία αναμένεται να φθάνει τους 660 PS.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με άρθρο στον αμερικάνικο Τύπο η υβριδική Chevrolet Corvette που θα συνοδεύεται από τον κωδικό E-Ray θα έχει ένα πιο grand tourer χαρακτήρα σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις στη γκάμα του αμερικάνικου sportscar.

Ωστόσο ο πιθανά πιο πολιτισμένος χαρακτήρας δεν σημαίνει πως η E-Ray θα υπολείπεται δύναμης και επιδόσεων καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση ο 6.2 V8 κινητήρας της κανονικής Corvette Stingray θα συνοδεύεται από ηλεκτροκινητήρα, χάρη στον οποίο η συνολική απόδοση αναμένεται να φθάνει τους 660 PS, περισσότερους δηλαδή και από την σκληροπυρηνική Z06. Το άρθρο αναφέρει πως η συστοιχία μπαταριών της E-Ray θα είναι τοποθετημένη κατά μήκος του αμαξώματος στο κέντρο του πατώματος ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς προσφέροντας έτσι χαρακτηριστικά τετρακίνησης ενώ θα επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση του αυτοκινήτου σε ταχύτητες έως τα 50 km/h.

chevrolet corvette

Advertisement
Advertisement

Χάρη στην δυνατότητα τετρακίνησης και φυσικά την ισχύ των 660 PS πιθανολογείται πως η E-Ray θα μπορεί να κάνει το 0-60 mph (0-96 km/h) σε περίπου 2’’, όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα πρόκειται για απλό ή plug-in υβριδικό σύστημα. Κάποια από τα πρωτότυπα εξέλιξης της E-Ray έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στο δρόμο πράγμα που σημαίνει πως η εξέλιξη έχει προχωρήσει αρκετά. Αυτό με την σειρά του ενισχύει τις φήμες που θέλουν την υβριδική έκδοση να παρουσιάζεται μέσα στο 2023 οπότε και η Corvette γιορτάζει τα 70 χρόνια παρουσίας.

chevrolet corvette

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία εντυπωσιακή πρόταση για το ηλεκτρικό Chevrolet Silverado (+video)
Σούζα με την twin turbo Corvette σε πίστα dragster (+video)
Γιατί η Corvette Z06 έχει σαν σημείο αναφοράς την παλιά Ferrari 458; (+video)