Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σούζα με την twin turbo Corvette σε πίστα dragster (+video)

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σούζα με την twin turbo Corvette σε πίστα dragster (+video)

ΝΕΑ

Σούζα με την twin turbo Corvette σε πίστα dragster (+video)

ΝΕΑ

Η twin-turbo Corvette C8 με τους 1.075 ίππους, ξεκινάει εντυπωσιακά τη διαδρομή της σε dragstrip στις ΗΠΑ, καθώς σηκώνεται σούζα με την εκκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Οι βελτιωτές είχαν ξεκινήσει με σχέδια επί χάρτου για τη βελτίωση της Corvette C8, πριν ακόμα παρουσιαστεί επισήμως το μοντέλο.

Η συμμετοχή σε αγώνες dragster στις ΗΠΑ, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε πολλές ακραίες βελτιώσεις σε μια σειρά από αυτοκίνητα που για την ευρωπαϊκή αγορά είναι σπάνια. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Corvette C8 που στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε να έχει στον V8 κινητήρα της με τη χωρητικότητα των 6,2 λίτρων μια διάταξη με δύο turbo και απόδοση 1.075 ίππων που επιτυνχάνεται παράλληλα με χρήση μεθανόλης αντί για κοινό καύσιμο. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης παρουσίας του αυτοκινήτου στο dragstrip του South Georgia Motorsports Park, το αυτοκίνητο κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο για τα 400 μέτρα σε 9,61 δευτερόλεπτα και με ταχύτητα εξόδου τα 238 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Στην εκκίνηση μιας από τις διαδρομές που καταγράφτηκαν κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων περασμάτων, η Corvette της FuelTech σήκωσε για λίγο το μπροστινό της μέρος από την άσφαλτο, καθώς η πρόσφυση από τα ελαστικά Mickey Thompson που χρησιμοποιούνται στους αγώνες dragster κάνει την ισχύ του κινητήρα να φέρνει την Corvette σε πραγματικά ασυνήθιστες πόζες. Το video που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό για το πώς ξεκινά το κεντρομήχανο με τους 1.075 ίππους να καταλήγουν στους πίσω τροχούς, ενώ έχει και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ηχητική υπόκρουση από τον κινητήρα και τις εξατμίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα αγόραζες ποτέ μπεζ supercar;
Σε δημοπρασία η θρυλική Corvette Callaway Sledgehammer (+video)
Έρχεται με 625 PS η «καυτή» Chevrolet Corvette Z06

Advertisement

 

 

Advertisement