Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Chery: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη!

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Chery: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη!

ΝΕΑ

Chery: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη!

ΝΕΑ

Σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική κυβέρνηση για την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά, βρίσκεται η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την Chery, με την προοπτική δημιουργίας ή ανακαίνισης μιας ήδη υπάρχουσας μονάδας παραγωγής, από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Ρώμη θέλει να αυξήσει την εθνική παραγωγή αυτοκινήτων της Ιταλίας, σε 1,3 εκατομμύρια οχήματα ετησίως από περίπου  800.000 το 2023 και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τη Stellantis -τη μοναδική μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρα – για να αυξήσει την παραγωγή του ομίλου σε 1 εκατομμύριο μονάδες ετησίως, έως το τέλος της δεκαετίας.

Ο υπουργός Βιομηχανίας Αντόλφο Ούρζο δήλωσε ότι: «η Ιταλία θέλει έναν δεύτερο κατασκευαστή να προσθέσει περίπου 300.000 οχήματα στην εθνική παραγωγή».

Advertisement
Advertisement

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των ανταγωνιστών της Chery, BYD και MG Motor, στοχεύουν στην Ευρώπη με τα ηλεκτρικά τους οχήματα που έχουν συχνά καλύτερες αυτονομίες και τεχνολογία λογισμικού, από τα μοντέλα ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ο Ούρζο ανέφερε ακόμα ότι η Ιταλία είχε συνομιλίες με την Tesla και με τρεις άγνωστες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι εκπρόσωποι των οποίων επισκέφθηκαν τη χώρα, ια να αξιολογήσουν πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες. Μία από τις δύο πηγές, ανέφερε ότι η Chery ήταν προς το παρόν η επιλογή που η Ρώμη «ποντάρει στα περισσότερα».

Η Chery λανσάρει τις μάρκες της Omoda και Jaecoo σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Η εταιρεία λανσάρει το Omoda 5 crossover της στην Ευρώπη φέτος και σχεδιάζει να ξεκινήσει να πουλά το Jaecoo 7 SUV τον επόμενο χρόνο.

Advertisement

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ιταλική κυβέρνηση, έχει τεθεί η προοπτική κατασκευής ενός νέου εργοστασίου της Chery στη γειτονική χώρα, ενώ στο κάδρο βρίσκεται και η Ισπανία, με την πιθανή εξαγορά και ανακαίνιση ενός παλιού εργοστασίου της Nissan, στα περίχωρα της Βαρκελώνης.