Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Chery Automobile βάζει πόδι στην Ισπανία!

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Chery Automobile βάζει πόδι στην Ισπανία!

ΝΕΑ

H Chery Automobile βάζει πόδι στην Ισπανία!

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters είναι μεγάλη η πιθανότητα να κατασκευάζει η Chery Automobile τα μοντέλα της στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη τη κινεζικής Chery Automobile είναι πολύ κοντά στον να συμφωνήσουν με την ισπανική κυβέρνηση για την έναρξη κατασκευής αυτοκινήτων της στη χώρα. Εφόσον τελεσφορήσουν οι συνομιλίες θα πρόκειται για την πρώτη της μονάδα παραγωγής της επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Βάσει όσων αναφέρονται σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το Υπουργείο Βιομηχανίας Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είναι βέβαιο πως τις επόμενες ημέρες θα επισημοποιηθεί η συμφωνία για έναρξη των εργασιών κατασκευής των μοντέλων της Chery Automobile στη Βαρκελώνη.

Αυτό θα γίνει στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου που είχε η Nissan στην πόλη και το οποίο έκλεισε το 2021, στο πλαίσιο περικοπών της ιαπωνικής εταιρείας. Με την επαναλειτουργία του, αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 1.600 θέσεις εργασίας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωποι της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας και του αντίστοιχου βιομηχανικού επιμελητηρίου θα μεταβούν στην Κίνα για να συναντηθούν με στελέχη της Chery Automobile.

Να θυμίσουμε ότι προς τα τέλη Μαρτίου είχε γίνει γνωστό ότι οι Κινέζοι ήταν σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ιταλίας για τον ίδιο λόγο, δηλαδή τη συμφωνία για δημιουργήσει μονάδα παραγωγής των μοντέλων της.

Η Chery Automobile προγραμματίζει να διαθέτει τα αυτοκίνητά της στην Ευρώπη σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος αυτής. Μάλιστα, αυτό δεν θα γίνει μόνο με όσα φέρουν το δικό της εμπορικό σήμα αλλά και με όσα ανήκουν σε θυγατρικές εταιρείες της.

Advertisement

Για τον σκοπό αυτόν, έχει ιδρύσει ακόμα τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες, τις Omoda, Jaecoo και Exlantix, οι οποίες θα κατασκευάζουν μοντέλα που θα απευθύνονται τόσο στην κινεζική αγορά όσο και την ευρωπαϊκή.