Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι γεγονός, η Jaguar μετατρέπεται σε μάρκα SUV!

Ελλάδα 13:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι γεγονός, η Jaguar μετατρέπεται σε μάρκα SUV!

ΝΕΑ

Είναι γεγονός, η Jaguar μετατρέπεται σε μάρκα SUV!

ΝΕΑ

Η επόμενη μέρα της βρετανικής φίρμας, δεν περιλαμβάνει τις XE, XF και F-Type, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Advertisement
Advertisement

Η νέα εποχή της Jaguar ξεκινά το 2025, με την εισαγωγή ενός ηλεκτρικού τετραθέσιου αυτοκινήτου GT 600 ίππων, σύμφωνα με την Porsche Taycan, το οποίο πιστεύεται ότι θα ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα ένα πολυτελές SUV τύπου Bentley Bentayga και στη συνέχεια, ένα μεγάλο πολυτελές saloon.

Όλα θα μοιράζονται τη νέα -και κατά παραγγελία- πλατφόρμα JEA της εταιρείας και δεν θα έχουν καμία σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα της. Εδώ, όμως, συμβαίνει κάτι ιστορικό και σίγουρα πρωτόγνωρο, για την ιστορία της μάρκας…

Καθώς το εργοστάσιο, στο Castle Bromwich, προετοιμάζεται για να αλλάξει τον κύκλο εργασιών του, η Jaguar θα τερματίσει την παραγωγή των XE , XF και F-Type, μέχρι και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, κάτι που σημαίνει ότι από το καλοκαίρι θα παράγει -έστω και για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα- μόνο SUV, με τις I-Pace , E-Pace και F-Pace!

Advertisement
Advertisement

Το ιστορικό εργοστάσιο του Castle Bromwich, κουβαλά βαρύ ιστορικό φορτίο, καθώς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για την κατασκευή των εμβληματικών αεροπλάνων Spitfire και Lancaster.  Οι εγκαταστάσεις, κοντά στο Μπέρμιγχαμ, αγοράστηκαν από την Jaguar Cars το 1977 και παρήγαγε ιστορικά τις XK, XJ και S-Type.

Αρχικά σχεδιαζόταν να κατασκευαστεί εκεί το ηλεκτρικό XJ, αλλά αυτό το project ακυρώθηκε το 2021 και η Jaguar θα κατασκευάσει τη νέα γενιά ηλεκτρικών της, σε άλλες εγκαταστάσεις.