Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Tesla θέλει να κάνει malls τους σταθμούς φόρτισης

Ελλάδα 22:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla θέλει να κάνει malls τους σταθμούς φόρτισης

Mobility

Η Tesla θέλει να κάνει malls τους σταθμούς φόρτισης

Mobility

Σε άλλο επίπεδο θέλει η Tesla να πάει το θέμα των σταθμών φόρτισης και για το λόγο αυτό έχει καταθέσει τη σχετική αίτηση στην πολεοδομία του Λος Άντζελες, όπου όπως φαίνεται θα κάνει την αρχή.

Advertisement
Advertisement

Στα σχέδια της αμερικάνικης εταιρείας είναι η δημιουργία σταθμών φόρτισης που θα προσφέρουν και άλλες υπηρεσίες ψυχαγωγίας.

Μια από τις πιο φρέσκες ιδέες της Tesla και σίγουρα μια από τις πιο ριζοσπαστικές, είναι αυτή του «οράματος» για σταθμούς φόρτισης που θα συνδυάζουν πολλές διεξόδους ψυχαγωγίας. Τώρα που όπως φαίνεται, κρίθηκαν ως πιο «ώριμες» οι συνθήκες, η Tesla πήρε την ιδέα του Elon Musk από το 2018, την «φρεσκάρισε» και κατέθεσε τη σχετική αίτηση της πολεοδομία του Λος Άντζελες για έγκριση.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή περιλαμβάνονται και τα σχέδια που βλέπουμε, βάσει των οποίων οι Superchargers της Tesla θα συνδυάζονται με εστιατόριο και drive in κινηματογράφο. Το πρώτο «Tesla Supercharger Diner & Drive-in» είναι προγραμματισμένο να κατασκευαστεί στη Σάντα Μόνικα των ΗΠΑ, σε μια έκταση περίπου μισού στρέμματος, που τώρα βρίσκεται ένα εστιατόριο και το parking του. Ο σταθμός φόρτισης θα περιλαμβάνει 34 (!) θέσεις που θα αποτελούνται από 29 superchargers και 5 «απλούς».

Το εστιατόριο θα είναι σε ένα διώροφο κτίσμα που στο ισόγειο θα έχει τις εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία των επισκεπτών και στον επάνω όροφο θα είναι η κουζίνα και γενικότερα οι βοηθητικοί χώροι. Ο κινηματογράφος θα έχει 2 οθόνες, για όσους φορτίζουν το αυτοκίνητό τους ή τρώνε στο εστιατόριο και θα παίζει ταινίες διάρκειας περίπου 30 λεπτών, έτσι ώστε να συμπίπτουν με το χρόνο φόρτισης σε έναν από τους διαθέσιμους superchargers.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άλλους 8 superchargers τοποθετεί η Tesla στην εθνική οδό – Πότε μπαίνουν σε λειτουργία
Δεν χρειάζεται να έχεις Tesla για να φορτίσεις στους Superchargers
Tesla: Cybertruck ακούμε και Cybertruck δε βλέπουμε!

 

Advertisement