Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bugatti Chiron Super Sport στο Nurburgring

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bugatti Chiron Super Sport στο Nurburgring

ΝΕΑ

Η Bugatti Chiron Super Sport στο Nurburgring

ΝΕΑ

Το Top Gear μας δείχνει πώς είναι να οδηγείς την Bugatti Chiron Super Sport στον αυτοκινητόδρομο και στο «Ring».

Advertisement
Advertisement

Η οδήγηση της Chiron είναι μοναδική εμπειρία. Φανταστείτε πως είναι αυτή της Chiron Super Sport και μάλιστα στο Nurburgring.

Η Bugatti Chiron Super Sport μπορεί να είναι ένα από τα πιο γρήγορα και ισχυρά αυτοκίνητα παραγωγής που έχουν σχεδιαστεί ποτέ, αλλά όπως φαντάζεστε (και ανακάλυψε πρόσφατα το Top Gear) η οδήγησή της στην βρεγμένη πίστα του Nurburgring δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Πριν από λίγο καιρό, το περιοδικό/τηλεοπτική εκπομπή πήρε τα κλειδιά μίας Chiron Super Sport. Την παρέλαβαν από το εργοστάσιο της Bugatti στο Molsheim της Γαλλίας και αμέσως πέρασαν στη Γερμανία, κατευθυνόμενοι μέσω των Autobahn στην… Πράσινη Κόλαση.

Advertisement
Advertisement

Σας θυμίζουμε, πως το αυτοκίνητο κινεί ένα μοτέρ 8,0 λίτρων τετραπλού turbo W16, με 1.600 ίππους και ροπή 1.600 Nm.

Αυτό δεν σημαίνει απλώς ότι η Chiron Super Sport μπορεί να περάσει τα 483χλμ/ώρα (για περιορισμένη διαδρομή) αλλά μπορεί να κινηθεί κατά μήκος της Autobahn με εκπληκτικές ταχύτητες. Μάλιστα στο video, φαίνεται να κινείται με 339 χλμ/ώρα.

Advertisement

Το πλήρωμα του Top Gear έφτασε στο Nurburgring, αλλά δυστυχώς, η πίστα ήταν πολύ βρεγμένη και πολύ κρύα. Μαζί με την ομάδα της εκπομπής ήταν ο νικητής του Le Mans Andy Wallace, ο οποίος δυσκολεύτηκε να αξιοποιήσει στο έπακρο τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Advertisement

Μάλιστα κόλλησε πίσω από μια diesel BMW Σειράς 3, όταν τα ελαστικά της Bugatti, ήταν κρύα. Στο video φαίνεται σε πολλές περιπτώσεις, το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να ξεκολλά όταν ο οδηγός πίεζε υπερβολικά το γκάζι.

Παρόλο που δεν υπήρχε τρόπος να πιεστεί το αυτοκίνητο στα όριά του, ακόμη και να δείτε ένα αυτοκίνητο τόσο πολύτιμο όσο η Chiron Super Sport γύρω από το Nordschleife είναι εντυπωσιακό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Stig με τη Chiron SS τρομάζει ακόμα και τον Andy Wallace (+video)
Bugatti Chiron Super Sport: Δοκιμές στα 440 χλμ./ώρα
Επίσημο: Bugatti Chiron Super Sport (+video)