Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Bugatti Chiron Super Sport (+video)

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Bugatti Chiron Super Sport (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Bugatti Chiron Super Sport (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η πολυτελής γαλλική εταιρεία παρουσίασε τη Bugatti Chiron Super Sport, ένα hypercar με εντυπωσιακή αεροδυναμική απόδοση και 1.600 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση ενός νέου μοντέλου που βασίζεται εν πολλοίς στη Super Sport 300, προχώρησε η Bugatti. Ο λόγος για τη Chiron Super Sport, η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Bugatti, Stephan Winkelmann, συγκεντρώνει όλη τη τεχνογνωσία της εταιρείας και συνιστά «το απόλυτο grand tourer». Υπόσχεται εξωφρενικές επιδόσεις, χωρίς, ωστόσο, να κάνει εκπτώσεις στο πεδίο της άνεσης των επιβατών.

Για την Bugatti «η μορφή ακολουθεί τις επιδόσεις». Έτσι, κάθε σπιθαμή του αμαξώματος σχεδιάστηκε με αεροδυναμικό προσανατολισμό. Από το μπροστινό σπλίτερ, έως τον πίσω διαχύτη.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου ότι η Super Sport μπορεί ν’ αναπτύξει ταχύτητες έως και 440 χλμ./ώρα, το εξειδικευμένο προσωπικό της μάρκας αύξησε την αρνητική άντωση (downforce), «βεντουζάροντάς» το μοντέλο έδαφος. Για τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, το πίσω μέρος της Super Sport μάκρυνε κατά σχεδόν 25 cm, ενώ αυξήθηκε και η διατομή του διαχύτη. Αυτά επέφεραν τον μετριασμό του φαινόμενου “slipstreaming” όσο και της αντίστασης του αέρα –  δύο παράγοντες που επιβραδύνουν το όχημα.

Οι επεμβάσεις στο diffuser επηρέασαν και το σύστημα της εξάτμισης, με τις απολήξεις πλέον να μη βρίσκονται στο κέντρο, αλλά να έχουν χωριστεί σε δυάδες, μετατοπισμένες προς τα άκρα.

Advertisement

Στο μπροστινό μέρος, δίπλα στους πλευρικούς αεραγωγούς έχουν δημιουργηθεί κάποιες «κουρτίνες άερα» που εξαλείφουν τους στροβιλισμούς και εξομαλύνουν το πέρασμα του αέρα από τα πλάγια του αμαξώματος.

H Bugatti Chiron Super Sport ενσωματώνει τον γνωστό W16 κινητήρα των 8.0 lt, η ισχύς του οποίου (συγκριτικά με της απλής Chiron) έχει αυξηθεί κατά 100 PS, αγγίζοντας τους 1.600 ίππους. Η παραγόμενη ροπή αγγίζει τα 1.600 Nm και είναι διαθέσιμη μεταξύ 2.000 και 7000 σ.α.λ.

Advertisement

Στο επίκεντρο των επεμβάσεων βρέθηκαν οι υπερτροφοδότες, που είναι μεγαλύτεροι, η αντλία λαδιού, οι κυλινδροκεφαλές και το σύστημα μετάδοσης.

Έτσι, το 0-200 χλμ./ώρα διαρκεί 5,8 δλ, το 0-300 χλμ./ώρα 12,1 δλ. και η τελική αγγίζει τα 440 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Bugatti, η Chiron Super Sport επιταχύνει στα 400 χλμ./ώρα από στάση κατά 7% γρηγορότερα από την «απλή» Chiron.

Advertisement

Τέλος, η Bugatti εξέλιξε ένα νέο πλαίσιο ειδικά για τη Chiron Super Sport και βελτίωσε τα συστήματα διεύθυνσης και ανάρτησης, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει ευκολότερα το hypercar. Το μοντέλο «κάθεται» σε νέες αλουμινένιες ζάντες πέντε ακτινών σε σχήμα “Y”, ντυμένες με μια αναβαθμισμένη εκδοχή των πρωτοποριακών ελαστικών Michelin Pilot Sport Cup 2. Πρόκειται για τα μοναδικά στον κόσμο που μπορούν ν’ αντέξουν ταχύτητες έως 500 χλμ./ώρα.

Η νέα Bugatti Chiron Super Sport αποτίνει φόρο τιμής στις Type 55 Super Sport και EB 110 Super Sport.

Το νέο γαλλικό hypercar θα παράγεται στο Molsheim και θα λανσαριστεί στις αρχές του 2022, με τιμή 3,2 εκατ. ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Bugatti Chiron έτοιμη για το Ντακάρ
Η Bugatti Chiron της Hermes
To launch control της Bugatti Chiron (video)