Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι BMW X1 και iX1 σε εκδόσεις XL

Ελλάδα 18:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι BMW X1 και iX1 σε εκδόσεις XL

ΝΕΑ

Οι BMW X1 και iX1 σε εκδόσεις XL

ΝΕΑ

Η Έκθεση Αυτοκινήτου στη Σαγκάη διεξάγεται με κάθε επισημότητα μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού και η BMW βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις X1 και iX1 με το μακρύτερο μεταξόνιο.

Advertisement
Advertisement

Όπως ίσως είναι γνωστό, οι Κινέζοι επιθυμούν αυτοκίνητα τα οποία να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χώρο στο εσωτερικό τους. Αυτός είναι ο λόγος που οι εταιρείες, κυρίως οι ευρωπαϊκές, κατασκευάζουν ειδικές εκδόσεις των μοντέλων τους για τη συγκεκριμένη αγορά.

Συνήθως, αυτά τα οχήματα παράγονται στην Κίνα, στα εργοστάσια των δυτικών αυτοκινητοβιομηχανιών που υπάρχουν εκεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η BMW παρουσίασε τις X1 και iX1 οι οποίες έχουν μεταξόνιο αυξημένο κατά 116 χλστμ. σε σχέση με την έκδοση η οποία πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η γερμανική εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλές τεχνικές λεπτομέρειες αναφορικά με τις νέες εκδόσεις των δύο μοντέλων. Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι το μήκος τους φτάνει τα 4.616 χλστμ. και το μεταξόνιο τα 2.802 χλστμ.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς, το μεγαλύτερο μήκος του αυτοκινήτου έχει ως αποτέλεσμα να είναι οι πίσω πλαϊνές πόρτες πιο μακριές, συγκριτικά. Το ίδιο συμβαίνει και με την γυάλινη οροφή.

Στην Κίνα, η BMW X1 διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Την sDrive20Li η οποία  έχει τον τρικύλινδρο 1,5 λίτρων κινητήρα των 156 ίππων και η τιμή της ξεκινά από τα 288.900 γουάν (περίπου 39.270 ευρώ τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) και την 25Li.

Advertisement

Η δεύτερη έχει τον δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 204 ίππους. Διατίθεται τόσο σε δικίνητη (sDrive25Li) όσο και σε τετρακίνητη εκδοχή (xDrive25Li). Η τιμή πώλησης της X1 ένα με τον δίλιτρο κινητήρα ξεκίνα από τα 316.900 γουάν (περίπου 41.975 ευρώ τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement

Τέλος, αναφορικά με την iX1, η γερμανική εταιρεία δεν παρουσίασε λεπτομέρειες που να αφορούν τόσο στις μπαταρίες της όσο και στην αυτονομία της. Όμως, έκανε γνωστό ότι ο εξοπλισμός της θα περιλαμβάνει περισσότερα ψηφιακά συστήματα σε σχέση με ό,τι ισχύει στην Ευρώπη, τα οποία αρέσουν στους Κινέζους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η M70 xDrive είναι πλέον η κορυφαία BMW i7
Συγκριτική δοκιμή: BMW X1 sDrive 18i vs Volvo XC40 1.5 T2 vs VW Tiguan 1.5 TSI
Ήδη από το 1995 η BMW «έβλεπε» τη μεγάλη μάσκα (+video)

 

Advertisement