Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών γίνονται φονικά όπλα (+video)

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών γίνονται φονικά όπλα (+video)

ΝΕΑ

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών γίνονται φονικά όπλα (+video)

ΝΕΑ

Οι εταιρίες κάνουν ότι μπορούν για να διατηρήσουν τις μπαταρίες ανέπαφες σε ένα ατύχημα. Όμως πάντα θα υπάρχουν οι αστάθμητοι παράγοντες.

Advertisement
Advertisement

Ένα ατύχημα ή μια σύγκρουση όπου εμπλέκεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι μία πολύ σύνθετη υπόθεση, η οποία εν δυνάμει μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Οι εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων κάνουν ότι μπορούν για να “θωρακίσουν” τον χώρο της μπαταρίας έτσι ώστε τα προβλήματα που θα προκύψουν σε μία σύγκρουση να είναι ελάχιστα.

Μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα που μπορεί να ανακύψει είναι η ανάφλεξη της μπαταρίας και η πυρκαγιά, η οποία θέλει ειδικό χειρισμό και αρκετούς πόρους για να σβηστεί.

Advertisement
Advertisement

Στο video όμως που παραθέτουμε βλέπουμε και μία ακόμα διάσταση, η οποία αν και μάλλον σπάνια, είναι πολύ πιθανόν να συμβεί. Ιδίως με τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν υιοθετήσει την λογική του skateboard για την εγκατάσταση της συστοιχίας των μπαταριών.

Στις εικόνες βλέπουμε ένα ηλεκτρικό SUV το οποίο έχει μία σφοδρή σύγκρουση. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η διάταξη της μπαταρίας αποκολλάται από το αυτοκίνητο και εκτοξεύεται στην κεντρική νησίδα του δρόμου, μακριά από το όχημα.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μετά το ατύχημα, βλέπουμε τη μπαταρία να βγάζει καπνούς. Το ηλεκτρικό SUV τράκαρε με ένα συμβατικό sedan σε μία διασταύρωση, και μετά την σύγκρουση φαίνεται καθαρά ότι η μπαταρία ξεκόλλησε και εκτοξεύθηκε.

Advertisement

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, “Η μπαταρία του ηλεκτρικού εκτινάχθηκε από το όχημα και κάηκε. Από ότι γνωρίζουμε είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση που μια μπαταρία ηλεκτρικού εκτινάχθηκε μετά από σύγκρουση”.

Το ατύχημα αυτό προκαλεί αίσθηση, καθώς δημιουργεί νέα ερωτηματικά. Η αποκόλληση της μπαταρίας σημαίνει ότι το αυτοκίνητο και οι επιβάτες του μπορεί να γλιτώσουν από την πυρκαγιά και τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Advertisement

Όμως από την άλλη πλευρά, αν η μπαταρία φύγει από το αυτοκίνητο, είναι προφανές ότι μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σημείο που θα γίνει η πρόσκρουσή της.

Σε κάθε περίπτωση, ατυχήματα όπως αυτό δημιουργούν νέα δεδομένα τα οποία όλες οι εταιρίες πρέπει να λάβουν υπόψη τους. Η νέα εποχή φέρνει και πολλά νέα προβλήματα, τα οποία πρέπει να λυθούν πριν μπούμε για τα καλά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά βάζουν τέλος στα όρια ταχύτητας
2+1 λόγοι που τα ηλεκτρικά καταναλώνουν πολύ εκτός πόλης
Άρχισαν τα «όργανα» για τα ηλεκτρικά πατίνια

Advertisement