Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin Valkyrie προκαλεί ρίγη στο πέρασμα της (+video)

Ελλάδα 9:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aston Martin Valkyrie προκαλεί ρίγη στο πέρασμα της (+video)

ΝΕΑ

Η Aston Martin Valkyrie προκαλεί ρίγη στο πέρασμα της (+video)

ΝΕΑ

Η Aston Martin Valkyrie είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα hypercars όλων των εποχών. Αυτές τις μέρες λοιπόν ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο συνελήφθη να δοκιμάζεται στην Ισπανία.

Advertisement
Advertisement

Η Valkyrie που εθεάθη στο δρόμο είναι βαμμένη στην υπέροχη απόχρωση British Racing Green και μάλιστα οδηγείται από έναν επαγγελματία δοκιμαστή της Aston Martin, πιθανώς τον ίδιο τον Chris Goodwin.

Το video που βλέπετε εδώ γυρίστηκε τόσο σε αυτοκινητόδρομους όσο και σε επαρχιακά κομμάτια και το πρώτο πράγμα φυσικά που τραβάει αμέσως την προσοχή του θεατή είναι αναμφισβήτητα ο μεθυστικός ήχος που προκαλεί στο πέρασμα του το πανίσχυρο hypercar.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Aston Martin Valkyrie τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V12 6,5 λίτρων που έχει εξελιχθεί ειδικά από την Cosworth και παράγει 1.000 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Ο συγκεκριμένος κινητήρας όμως επειδή συνδυάζεται με ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα το οποίο προέρχεται από την έμπειρη Rimac, εκτοξεύει την ισχύ στους 1.160 ίππους συνολικά αλλά και τη μέγιστη ροπή στα 900 Nm.

Αυτό που είναι απίστευτο βέβαια σε αυτόν τον υπερ-κινητήρα είναι το γεγονός ότι περιστρέφεται παρακαλώ μέχρι τις 10.500 σ.α.λ., σαν μοτοσικλέτα. Παρόλο που οι στροφές του πανίσχυρου μοτέρ διατηρήθηκαν αρκετά χαμηλά σε αυτό το βίντεο, η είδηση είναι πως ακόμη κι έτσι εξακολουθεί να ακούγεται θεσπέσια…

Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντως, θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι εκάστοτε δοκιμαστές φορούν ακουστικά ή ωτοασπίδες, τουλάχιστον στο πρώτο απαιτητικό στάδιο των εντατικών δοκιμών τέτοιων οχημάτων.

Advertisement

Εξωτερικά, η Valkyrie δεν μοιάζει με κανένα άλλο supercar ή hypercar, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική κάτω από το αμάξωμά της. Ως εκ τούτου, μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα κάτω από ολόκληρο το πάτωμα του αυτοκινήτου όταν βρίσκεστε πίσω από αυτό. Επιπρόσθετα, οι σήραγγες venturi και ο ογκώδης πίσω διαχύτης κάνουν εξαιρετική δουλειά στον τομέα της αεροδυναμικής, ενώ, παράλληλα τραβούν τα βλέμματα σαν μαγνήτης, όπως ήταν φυσικό.

Advertisement

Η Aston Martin στοχεύει να κατασκευάσει μόνο 150 Valkyrie το επόμενο διάστημα και το αφεντικό της εταιρείας, Tobias Moers, δεσμεύτηκε δημόσια πως οι παραδόσεις του εκπληκτικού hypercar στους πάμπλουτους υπερτυχερούς θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα του έτους. Φάτε μάτια ψάρια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Aston Martin Valkyrie ετοιμάζεται για πίστα
Η Aston Martin Valkyrie στο δρόμο
O Nico Rosberg χτίζει την απόλυτη Aston Martin Valkyrie (video)

Advertisement