Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Apple επενδύει 3,6 δισ. δολ. στην Kia

Ελλάδα 10:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Apple επενδύει 3,6 δισ. δολ. στην Kia

ΝΕΑ

Η Apple επενδύει 3,6 δισ. δολ. στην Kia

ΝΕΑ

Οι μετοχές της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατέγραψαν εκρηκτική άνοδο στις 3 Φεβρουαρίου 2021.

Advertisement
Advertisement

Οι μετοχές της κορεατικής Kia γνώρισαν εκρηκτική άνοδο στις 3 Φεβρουαρίου 2021, μετά την ανακοίνωση πως ο τεχνολογικός κολοσσός Apple θα επενδύσει 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην αυτοκινητοβιομηχανία, στο πλαίσιο προγράμματος ανάπτυξης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η Apple σχεδιάζει να οργανώσει την παραγωγική αλυσίδα της Kia, ώστε η τελευταία να κατασκευάσει αυτοκίνητα για λογαριασμό του τεχνολογικού κολοσσού της Wall Street.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, η σχετική συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει έως τις 17 Φεβρουαρίου, ώστε μέχρι το 2024 να υπάρξει η πρώτη παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ως αρχικός στόχος τίθενται τα 100.000 αυτοκίνητα ετησίως – αριθμός που συνάδει με προηγούμενες αναφορές σχετικά με την Apple. Θα πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε πως στο παρελθόν είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία για συνεργασία Apple και Hyundai.

Όπως και να έχει πάντως η επένδυση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού κατέληξε στην… Κορέα!

Advertisement

Πάντως οι φήμες πως η Apple σχεδιάζει ένα δικό της αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ξεκίνησαν το 2015 και το Project Titan της Apple. Αρχικά η εταιρεία φέρεται να είχε αναθέσει σε χιλιάδες μηχανικούς και σχεδιαστές δουλεία πάνω σε αυτό. Η Apple το 2017 φαίνεται σύμφωνα πάντα με τις φήμες πως πάτησε φρένο εστιάζοντας σε ένα λιγότερο φιλόδοξο project που είχε να κάνει με λογισμικό αυτόνομης οδήγησης.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τι αλλάζει σε πρόστιμα ΚΟΚ, ΚΤΕΟ, Σχολές οδηγών και εξετάσεις οδήγησης

Πρόστιμα-σοκ στα e-ποδήλατα με «μαϊμού» πιστοποιητικά!

Η νέα μόδα: Τροχαίες παραβάσεις από 80χρονους!

Advertisement