Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τελικά θα συνεργαστεί η Hyundai με την Apple;

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τελικά θα συνεργαστεί η Hyundai με την Apple;

Mobility

Τελικά θα συνεργαστεί η Hyundai με την Apple;

Mobility

H Hyundai βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα, που αφορά την συνεργασία της με την Apple.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του 2021, ξένα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Hyundai βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον αμερικάνικο τεχνολογικό κολοσσό Apple, με σκοπό μία μελλοντική συνεργασία επάνω στο θέμα του αυτόνομης οδήγησης, ηλεκτρικού μοντέλου Apple Car.

Ήδη η εταιρεία από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια έχει προχωρήσει, δίνοντας τις προτάσεις της στον Κορεάτη κατασκευαστή, χωρίς να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι από την απέναντι πλευρά. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα στελέχη του Hyundai Motor Group ακόμα δεν έχουν αποφασίσει περί του θέματος, καθώς υπάρχουν διχογνωμίες. Κάποιοι το θέλουν, κάποιοι όχι.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα κορυφαίο στέλεχός της ανέφερε: «Αγωνιούμε για το πώς θα το κάνουμε, εάν θα λειτουργήσει προς όφελός μας αυτή η συνεργασία. Δεν είμαστε εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα για άλλους. Δεν θεωρούμε δεδομένο ότι η συνεργασία μας με την Apple θα φέρει καλά αποτελέσματα». Λόγω των παραπάνω, αυξάνονται οι πιθανότητες οι διαπραγματεύσεις να πέσουν στο κενό και να μην προχωρήσει η συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες. «Δεν είναι ότι δουλεύοντας με την Apple θα δώσει πάντα καλά αποτελέσματα» προσθέτει. «Η Apple είναι ο αρχηγός. Κάνουν το marketing, κάνουν τις συσκευές τους και φροντίζουν το brand τους. H Hyundai είναι επίσης ο αρχηγός. Και αυτό δεν φαίνεται να δουλεύει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Advertisement

Επίσης, η απροθυμία της Hyundai να συνεργαστεί με άλλους είναι γνωστή, καθώς η εταιρεία έχει δική της κάθετη παραγωγή κινητήρων, συστημάτων μετάδοσης, ακόμα και τα δική της μονάδα επεξεργασίας χυτοσίδηρου. Υπομονή, γιατί οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τέλος τα φιλιά και οι καβγάδες στο αυτοκίνητο

Δήλωση ακινησίας: Πρόστιμο 30.000€ και αφαίρεση διπλώματος για 3 χρόνια

Τι θα κάνει τελικά η Κυβέρνηση με τα τεκμήρια;

Advertisement