Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Apple αγόρασε κέντρο δοκιμών της Chrysler;

Ελλάδα 0:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Apple αγόρασε κέντρο δοκιμών της Chrysler;

ΝΕΑ

Η Apple αγόρασε κέντρο δοκιμών της Chrysler;

ΝΕΑ

Μυστηριώδης εταιρεία που φαίνεται πως ανήκει στην Apple εξασφάλισε τεράστιο χώρο δοκιμών για την εξέλιξη του πρώτου της αυτοκινήτου, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Advertisement
Advertisement

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις δραστηριότητες της Apple στον κόσμο της αυτοκίνησης, με τις όποιες πληροφορίες να είναι ανεπιβεβαίωτες, έχοντας τη μορφή φημών παρά τεκμηριωμένων γεγονότων.

Στις αρχές του έτους, διάφορα δημοσιεύματα ανέφεραν πως η εταιρεία κατασκευής του πασίγνωστου iPhone ψάχνει για έναν καταξιωμένο εταίρο που θα της παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία. Κάπως έτσι εμφανίστηκε το όνομα της Hyundai, για να ακολουθήσουν αυτά των Nissan και Kia.

Τίποτα, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη, και ως εκ τούτου όσο ο χρόνος περνούσε, τόσο απομακρυνόταν το όνομα της Apple από την αυτοκινητική επικαιρότητα. Σήμερα, ωστόσο, ήρθε η ώρα να ξαναφουντώσει η σκόνη.

Advertisement
Advertisement

Το φυτίλι πυροδότησαν κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η Apple αγόρασε ένα τεράστιο χώρο δοκιμών, άνω των 5.000 στρεμμάτων, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, που στο παρελθόν βρισκόταν στην κυριότητα της Chrysler.

Ειδικότερα, λέγεται πως η εξαγορά  δεν έγινε από την Apple, αλλά από τη μυστηριώδη εταιρεία Route 14 Investment Partners LLC, η οποία μέχρι πρότινος μίσθωνε την έκταση. Και μολονότι ο σύνδεσμος μεταξύ της Apple και της Route 14 δεν επιβεβαιώνεται, πολλοί υποστηρίζουν πως πίσω από την εταιρεία βρίσκεται ο αμερικανικός κολοσσός.

Advertisement

Επιπροσθέτως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία αγοράς συνάφθηκε στις 25 Ιουνίου 2021, και προσθέτουν πως ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια δοκιμών πάνω στο μελλοντικό αυτόνομο όχημα της Apple.

Σε άλλα νέα, η εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Κουπερτίνο φαίνεται πως χτύπησε την πόρτα της Toyota, ρίχνοντας στο… τραπέζι το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας, πάνω στο AppleCar.

Advertisement

Αυτό πιθανότατα θα παραχθεί το 2024, αν και περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά της Xiaomi θα είναι πραγματικά φθηνά
Το «έξυπνο» ηλεκτρικό σκούτερ της Xiaomi (video)
Τι πραγματικά συμβαίνει με το Apple Car;

 

Advertisement