Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ανατριχίλα του ήχου της Pagani Huayra R (+video)

Ελλάδα 18:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ανατριχίλα του ήχου της Pagani Huayra R (+video)

ΝΕΑ

Η ανατριχίλα του ήχου της Pagani Huayra R (+video)

ΝΕΑ

Δυναμώστε τα ηχεία βλέποντας την Pagani Huayra R να επιταχύνει σε μια ευθεία, με ηχητική υπόκρουση που θα σας μείνει στο μυαλό για ώρες.

Advertisement
Advertisement

Αν κάποιος κλείσει τα μάτια και μόνο ακούει το ηχητικό συνοδευτικό της Pagani Huayra R, θα νομίζει πως αυτό που επιταχύνει είναι κάποιο παλιό μονοθέσιο της F1.

Φυσικά και δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης αλλά μπορεί να συγκριθεί αυτό το θέαμα σε συνδυασμό με τον ήχο που συνοδεύει τη διαδικασία της επιτάχυνσης, με την αθόρυβη αντίστοιχη εμπειρία κάποιου ηλεκτρικού hypercar; Μάλλον όχι, εκτός και αν το συγκρίνει κανείς με την πραγματική εμπειρία του να βρεθεί στο κάθισμα του ηλεκτρικού και να νιώθει τη σχεδόν αφόρητη πίεση του σώματος πάνω στο κάθισμα από τη βίαιη επιτάχυνση.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα ο ήχος είναι σημαντικό μέρος της μυσταγωγίας της οδήγησης ενός παραδοσιακού hypercar, όπως είναι το Huayra R, που στην προκειμένη περίπτωση το «παρακολουθούμε» από πολύ κοντά, χάρη στη βάση στήριξης της κάμερας που την κρατάει σταθερά κοντά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Έτσι έχουμε την ευκαιρία να δούμε και τα αερόφρενα σε δράση, όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι και πατάει το φρένο για να μειώσει την ταχύτητα κίνησης.

Η Huayra R εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό V12 της Mercedes-AMG που έχει χωρητικότητα 6,0 λίτρων και αποδίδει 850 ίππους και ροπή 76,5 kgm που καταλήγουν στους τροχούς του πίσω άξονα μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων. Πρόκειται για μια πολύ «ψαγμένη» μηχανολογική επιλογή, που ζυγίζει μόλις 198 κιλά– από το σύνολο των 1.050 κιλών ολόκληρου του αυτοκινήτου.

Advertisement

Αυτό που βλέπουμε στο video είναι ένα από τα 30 που έχει προγραμματίσει να κατασκευάσει η Pagani, η οποία το κοστολογεί στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

 

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OV MEDIA (@ovmedia.sk)

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H διάδοχος της Pagani Huayra το 2023
Άραβες επενδύουν στην Pagani
Το TOP 10 της Rimac Nevera (video)