Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το TOP 10 της Rimac Nevera (video)

Ελλάδα 14:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το TOP 10 της Rimac Nevera (video)

ΝΕΑ

Το TOP 10 της Rimac Nevera (video)

ΝΕΑ

Ο ηλεκτρικός πύραυλος των 1.914 ίππων γνωρίζει ήδη μεγάλη δημοφιλία και έχει προλάβει να καταρρίψει ένα ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ένα ηλεκτρικό να αποδειχθεί εξίσου διασκεδαστικό με ένα συμβατικό hypercar; Το συγκεκριμένο ερώτημα προκαλεί γέλιο σε πολλούς, όχι όμως και στον Mate Rimac, τον άνδρα πίσω από την εξέλιξη της πυραυλοκίνητης Nevera.

Το κροατικό υπεραυτοκίνητο αποκαλύφθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, όντας καθόλα έτοιμο να διασταυρώσει τα ξίφη του με τους κορυφαίους του είδους. Ας γνωρίσουμε τη Nevera, μέσω ενός άτυπου ΤΟP 10.

1. Κινείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, αγκυροβολημένα σε κάθε τροχό, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τα 1.914 άλογα και τα 2.630 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

2. Οι επιδόσεις είναι εξωφρενικές: To 0-100 ολοκληρώνεται σε 1,85 δλ., το 0-161 σε 4,2 δλ. το 0-300 σε 9,3 δλ. και η τελική αγγίζει τα 412 χλμ./ώρα.

3. Είναι κάτοχος ρεκόρ: Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψή της βρέθηκε στην πίστα Famoso Raceway της Καλιφόρνια, και κατάφερε να ολοκληρώσει το 400άρι (1/4 μιλίου) σε 8,582 δλ.

Advertisement

4. Τα 1.914 άλογα θα είναι λίγα: Ο ιδρυτής της μάρκας Mate Rimac σκέφτεται πολύ σοβαρά να εξαγριώσει περαιτέρω το μοντέλο. Στο μέλλον –  είναι πιθανό –  να προσφέρεται η δυνατότητα εκτόξευσης της ισχύος στους 2.000 ίππους, μέσω μιας απλής ενημέρωσης λογισμικού.

5. Μπαταρία: Έχει ενεργειακή χωρητικότητα 120 kWh και προσφέρει 548 χλμ. αυτονομίας. Παράλληλα, η μπαταρία αποτελεί δομικό στοιχείο του πλαισίου συνδράμοντας στην αύξηση της ακαμψίας του κατά 37% και στη σχεδόν άριστη κατανομή βάρους εμπρός/πίσω (48/52).

Advertisement

6. Δυναμική παρουσία στο δρόμο: Τα εύσημα αποδίδονται στο σύστημα All-Wheel Torque Vectoring, που διαμοιράζει ιδανικά τη ροπή και καθιστά τη Nevera ακόμα πιο ευέλικτη.

7. Στο παιχνίδι και η ανάρτηση: Aπαρτίζεται από διπλά ψαλίδια, πλαισιωμένα από ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ με λειτουργία “Active Ride Height Adjustment” για την αυξομείωση της απόστασης του οχήματος από το έδαφος, βάσει των εκάστοτε συνθηκών.

Advertisement

8. Προγράμματα οδήγησης: Το Sport «ακονίζει» την απόκριση του γκαζιού, των φρένων, της ανάρτησης και του τιμονιού, το Drift στέλνει τη ροπή κυρίως στους πίσω τροχούς, το Comfort δίνει έμφαση στην άνεση και το Range στην εξοικονόμηση ενέργειας. Υπάρχει και το Track που προορίζεται για «παιχνίδι» στην πίστα, όπως και δύο Custom.

9. Ένα αυτοκίνητο για λίγους: Με τιμή 2,0 εκατ. ευρώ και μόλις 150 διαθέσιμα κομμάτια, η Nevera δεν είναι για τους κοινούς θνητούς.

10. Η ονομασία “Nevera” είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη σφοδρή καταιγίδα που σφυροκοπά την Αδριατική Θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επική κόντρα Porsche Taycan και BMW M5, απέναντι στο Rimac Nevera (+video)
Ποιος είναι ο Mate Rimac; (+video)
Το Rimac Nevera καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι (+video)