Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Rolls-Royce Droptail των 20 εκατομμυρίων

Ελλάδα 5:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Rolls-Royce Droptail των 20 εκατομμυρίων

ΝΕΑ

H Rolls-Royce Droptail των 20 εκατομμυρίων

ΝΕΑ

Η βρετανική φίρμα έκλεψε την παράσταση στο Μοντερέι, μ’ ένα διαμάντι αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Το τμήμα Rolls-Royce Coachbuild σε απόλυτο δημιουργικό οίστρο! Το τελευταίο του αριστούργημα, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αυτοκινήτου του Μοντερέι και είναι η συλλεκτική και εκθαμβωτική Droptail.

Περιορισμένο σε μόλις τέσσερις μονάδες παγκοσμίως, το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στην Καλιφόρνια είναι το πρώτο από αυτά τα τέσσερα και είναι γνωστό ως La Rose Noire.

Το La Rose Noire Droptail εμπνέεται από ένα γαλλικό τριαντάφυλλο, γνωστό ως Black Baccara, ένα αγαπημένο λουλούδι της μητέρας της οικογένειας που το παρήγγειλε.

Advertisement
Advertisement

Είναι βαμμένο σε ένα μοναδικό κόκκινο φινίρισμα που έχει σχεδιαστεί για να φαίνεται σχεδόν σαν μαύρο στη σκιά, αλλά έχει μια περλέ κόκκινη λάμψη κάτω από τον ήλιο. Η Rolls-Royce έφτιαξε αυτό το ιδιαίτερο χρώμα συνδυάζοντας δύο αποχρώσεις του κόκκινου, που ονομάζει True Love και Mystery.

Σε αντίθεση με τις Sweptail και Boat Tail, η Droptail δεν βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα Architecture of Luxury με τις Cullinan, Ghost και Phantom και αντίθετα έχει ένα νέο μονοκόκ πλαίσιο κατασκευασμένο από χάλυβα, αλουμίνιο και ανθρακονήματα. Αν και τα υποστρώματα είναι νέα, το σύστημα μετάδοσης κίνησης βασίζεται στον 6,75-λίτρων διπλά υπερτροφοδοτούμενο V12 της μάρκας που αποδίδει 593 ίππους και 840 Nm ροπής.

Advertisement

Ένας μοναδικός εξωτερικός σχεδιασμός ξεχωρίζει αμέσως τη Droptail από όλα τα άλλα μοντέλα της Rolls-Royce. Το μπροστινό μέρος είναι σχετικά συμβατικό με μεγάλη χρωμιωμένη μάσκα και λεπτούς προβολείς LED με φώτα ημέρας. Στη συνέχεια, το αμάξωμα υιοθετεί μια ομαλή και ρέουσα σχεδίαση κατά μήκος των πλευρών, λεπτύνοντας στο πίσω άκρο με ένα σύνολο πίσω φωτιστικών σωμάτων, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο που έχουμε δει από τη μάρκα στο παρελθόν.

Η Rolls-Royce έχει εξοπλίσει επίσης τη Droptail με ένα κομψό σπόιλερ και ένα εντυπωσιακό κάλυμμα. Διαθέτει ακόμη και αφαιρούμενο πάνελ οροφής, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Advertisement

Η Rolls-Royce περιγράφει το εσωτερικό ως το «πιο αξιοσημείωτο στοιχείο του αυτοκινήτου». Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια για να τελειοποιηθούν και κυριαρχείται από πολύπλοκα έργα τέχνης που αντιπροσωπεύουν μια έκφραση ροδοπέταλων που πέφτουν, μεμονωμένα κατασκευασμένα από 1.603 κομμάτια μαύρου ξύλου.

Τα καθίσματα είναι «λουσμένα» με έναν συνδυασμό κόκκινου True Love και κόκκινου δέρματος Mystery, ενώ κάθεται στο κέντρο του ταμπλό είναι ένα προσαρμοσμένο ρολόι της Audemars Piguet. Αυτός ο χρονογράφος 43 mm ενσωματώνει κόκκινους μετρητές και κόκκινο εσωτερικό. Είναι ενδιαφέρον ότι το ρολόι μπορεί να αποσπαστεί με το πάτημα ενός κουμπιού και να φορεθεί με ένα λουράκι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κινεζική επέλαση: Η MG ξεπέρασε την Tesla!
Η Toyota σώζει το χειροκίνητο κιβώτιο!
Δοκιμή: Peugeot 408 Plug-in Hybrid 225 PS