Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν επειγόντως… οδηγούς

Ελλάδα 2:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν επειγόντως… οδηγούς

ΝΕΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν επειγόντως… οδηγούς

ΝΕΑ

Ως τώρα, γνωρίζαμε ότι η καθυστέρηση στην παράδοση των καινούργιων αυτοκινήτων οφειλόταν στη μειωμένη παραγωγή κυρίως εξαιτίας έλλειψης ημιαγωγών. Τώρα, υπάρχει ακόμα ένας παράγοντας που επιτείνει το πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μέσω της γαλλικής Αυτοκινητοβιομηχανίας. Τόσο ο Όμιλος Stellantis όσο και o Όμιλος Renault Alliance αντιμετωπίζουν έλλειψη επαγγελματιών οδηγών για αυτοκινητάμαξες οι οποίοι αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τα οχήματά τους από τα εργοστάσια προς τις αντιπροσωπείες και εντέλει προς τους πελάτες που τα περιμένουν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μία από τις παρενέργειες του πολέμου στην Ουκρανία είναι και έλλειψη οδηγών τόσο από τη χώρα αυτή όσο και από τη Ρωσία. Πριν ξεσπάσει, ήταν ευκολότερο για τις εταιρείες της Δυτικής Ευρώπης να προσλάβουν ή να συνεργαστούν με επαγγελματίες οδηγούς από αυτά τα δύο κράτη ώστε να καλύπτουν τις μεταφορικές ανάγκες τους.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, τα στελέχη της Peugeot και της Fiat (μέλη της Stellantis) ζήτησαν να αποσταλούν emails στους εργαζόμενούς τους και να αναρτηθούν αγγελίες στους χώρους δουλειάς μέσω των οποίων επιθυμούν από αυτούς να υποβάλλουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν οδηγοί για τη μεταφορά των καινούργιων αυτοκινήτων τους.

Advertisement
Advertisement

Βάσει όσων ανακοινώθηκαν, αυτό έγινε στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Ως τώρα περίπου 140 άτομα εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον. Πέραν της ενδοομιλικής αναζήτησης, οι εταιρείες έχουν αρχίσει να συνεργάζονται και με μεταφορικές εταιρείες οι οποίες διαθέτουν ήδη οδηγούς με την κατάλληλη άδεια και διαθέτουν σχετική εμπειρία.

Εκτός από τις γαλλικές εταιρείες, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι γερμανικές. Αναμενόμενα, η μεγαλύτερη επίπτωση αφορά στον Όμιλο Volkswagen ο οποίος δεν μπορεί να μεταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα τα κατασκευασμένα αυτοκίνητά του, επιτείνοντας το πρόβλημα αναμονής των παραδόσεών τους στους πελάτες του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Και φέτος οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων θα καθυστερούν
Γιατί δεν παραδίδονται χιλιάδες έτοιμα αυτοκίνητα; (+video)
Οι πρώτες επίσημες teaser εικόνες του νέου Renault Espace

 

Advertisement