Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Στην τελική ευθεία το νέο Fiat 600

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην τελική ευθεία το νέο Fiat 600

Mobility

Στην τελική ευθεία το νέο Fiat 600

Mobility

Οι δοκιμές συνεχίζονται εντατικά για το ηλεκτρικό 600 που ετοιμάζει η Fiat για λανσάρισμα στις αρχές του 2024, αποτελώντας μια εναλλακτική στο «αδερφό» Jeep Avenger.

Advertisement
Advertisement

Οι Ιταλοί το έχουν αποδείξει πως μπορούν να προσφέρουν πάνω στις ίδιες βάσεις, διαφορετικό, πιο στυλάτο, αποτέλεσμα.

Το ίδιο αναμένεται να δούμε και εδώ, αφού χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα και όχι μόνο του νέου Jeep Avenger (με το οποίο θα παράγονται μαζί στην Πολωνία), η Fiat θα λανσάρει ένα κωδικό όνομα από το παρελθόν. Αυτό που περιμένουμε να δούμε, είναι ένα μοντέλο που θα διαδεχτεί το εικονιζόμενο 500 X στη γκάμα της Fiat, συμβάλλοντας έτσι και στην πλήρη μετατροπή της γκάμας σε αμιγώς ηλεκτρική.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με το μοντέλο που θα αντικαταστήσει στη γκάμα της Fiat, το νέο 600 θα είναι λίγο πιο μεγάλο σε διαστάσεις (μήκος- πλάτος) και θα προσφέρει αρκετά μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες. Το μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων του ηλεκτρικού 500 αναμένεται να διατηρηθεί και εδώ, με τη διάταξη των διαιρούμενων προβολέων που αποτελούνται από LED’s να τονίζουν το family look.

Στο μπροστινό μέρος, η μάσκα θα φιλοξενεί μια σειρά από αισθητήρες με τους οποίους θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες του ADAS- του «πλέγματος» των ηλεκτρονικών βοηθημάτων για τον οδηγό. Με τον τρόπο αυτό θα μπει και η Fiat στο «χορό» του ανταγωνισμού των μικρών ηλεκτρικών SUV, όπου εκτός των άλλων θα βρεθεί δίπλα στα ομογάλακτα DS 3 Crossback, Opel Mokka και Peugeot 2008, καθώς και στο επερχόμενο Citroen C3 Aircross.

Advertisement

Όλα τα προαναφερθέντα χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική eCMP του Ομίλου Stellantis, κάτι που σημαίνει πως και στην περίπτωση του μοντέλου της Fiat θα πρέπει να περιμένουμε ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο μπροστά, με απόδοση 156 ίππων και 260 Nm ροπής. Σε ότι αφορά στην μπαταρία του συνόλου, λογικά θα έχουμε να κάνουμε με εκείνη των 54 kWh που προσφέρει 400 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια φόρτιση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με το Supervan των 2.000 ίππων η Ford στο Pikes Peak
Ποιοι μπορούν να οδηγούν τα αγροτικά και διπλοκάμπινα ΦΙΧ;
Ποιος έχασε bonus 2 εκατομμυρίων ευρώ;