Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 308 2022

Το Peugeot 308 PHEV δείχνει τον δρόμο

Ελλάδα 1:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Peugeot 308 PHEV δείχνει τον δρόμο

PEUGEOT 308 2022

Το Peugeot 308 PHEV δείχνει τον δρόμο

PEUGEOT 308 2022

Πέρα από τις παραδοσιακές αξίες που δίνουν βροντερό παρών στο νέο Peugeot 308, υπάρχει και η έκδοση PHEV, η οποία μάλιστα αποδεικνύει τελικά πόσο μπροστά βλέπουν εκεί στη γαλλική φίρμα.

Advertisement
Advertisement

Ο αποδοτικός 4κύλινδρος κινητήρας 1.6 βενζίνης του 308 σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα (έχει ενσωματωθεί στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων) αποδίδει συνδυαστική ισχύ 180 PS και 360 Nm ροπής με ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου. Τι άλλο να ζητήσεις αλήθεια από ένα ολοκληρωμένο C-Hatch;

Το 308 Plug in Hybrid χτίστηκε στην πλατφόρμα (ΕΜP2) του Oμίλου Stellantis η οποία διακρίνεται τόσο για την ακαμψία όσο και για την προσαρμοστικότητα της. Το έξυπνο υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από τον 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1.6 PureTech βενζινοκινητήρα, ένα ηλεκτροκινητήρα 110 PS και 320 Nm όπως και μία μπαταρία χωρητικότητας 12,4 kWh.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία φορτίζεται μέσω του on board μονοφασικού φορτιστή των 3,7 kW (έξτρα προσφέρεται και ένας 7,4 kW). Για την φόρτιση της μπαταρίας υπολογίστε σχεδόν 7 ώρες σε μία συμβατική οικιακή πρίζα, χρόνος που μειώνεται δραστικά σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες σε wallbox. Η τελική ταχύτητα σε ηλεκτρική λειτουργία προσεγγίζει τα 135 km/h.

Πουθενά δε σου λείπει το γκάζι, ενώ και η εναλλαγή από τον ηλεκτρικό στο θερμικό κινητήρα γίνεται ομαλά με την απαραίτητη ηχητική συνοδεία. Το Peugeot δύναται να κινηθεί ηλεκτρικά για 60 km.

Advertisement

Δε χωρά αμφιβολία πως η επαναφορτιζόμενη έκδοση του νέου 308 ενισχύει την αναβαθμισμένη διάσταση που προσδίδει συνολικά το γαλλικό hatchback. Οι εταιρικοί χρήστες έχουν προνόμια αφού το νέο Plug in Hybrid 308 απαλλάσσεται από το φόρο εταιρικής χρήσης.

Advertisement

Τo προφίλ του νέου 308 υιοθετεί ένα διακριτικό «νεύρο», ενώ ξεχωρίζουν με το διαφορετικό μαύρο χρώμα τόσο οι πλευρικοί καθρέπτες όσο και οι δίχρωμες ζάντες. Πίσω το νέο 308 δείχνει πιο μυώδες και άγριο σε σχέση με ότι κυκλοφορεί σε αυτή την κατηγορία. Το τελείωμα της οροφής είναι χαμηλότερο, το παρμπρίζ μικρότερο, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα έχουν κάθετη εσωτερική δομή και χωρίζονται σε τρία τμήματα.

Το νέο 308 εκτός του ότι διήνυσε βήματα στην πασαρέλα κοινωνικής καταξίωσης, κλείνει το μάτι σε εκείνον που θέλει και το συναίσθημα εκτός από την κυνική λογική. Δυο σε ένα δηλαδή…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Peugeot 308 αρέσει πολύ και στις γυναίκες!
Peugeot 308: Η ώρα του εστεμμένου
To νέο Peugeot 308 σας “βάζει στην πρίζα”