Live Κίνηση
Περισσότερα
VW_TAIGO_2023

Volkswagen Taigo: Με νεανική σχεδίαση και κουπέ στιλ

Ελλάδα 12:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen Taigo: Με νεανική σχεδίαση και κουπέ στιλ

VW_TAIGO_2023

Volkswagen Taigo: Με νεανική σχεδίαση και κουπέ στιλ

VW_TAIGO_2023

Για όσους αναζητούν ένα σύγχρονο SUV με μοντέρνο design, κορυφαία ποιότητα και άφθονους χώρους, το Volkswagen Taigo είναι η πιο ελκυστική πρόταση της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο πλήθος των SUV που έχουν κατακλύσει την αγορά θα υπάρχει πάντα η ανάγκη για κάτι διαφορετικό. Κάτι πιο νεανικό και μοντέρνο, για εκείνους που δεν ακολουθούν τις τάσεις αλλά τις δημιουργούν οι ίδιοι, ζώντας κάθε στιγμή στο έπακρο.

Σε αυτό το ανήσυχο και πάντα ψαγμένο αγοραστικό κοινό, έρχεται το νέο Volskwagen Taigo να δώσει την δική του απάντηση. Μία απάντηση γεμάτη στιλ και χαρακτήρα, η οποία έρχεται να καλύψει μία πληθώρα αναγκών ενός σύγχρονου τρόπου ζωής, συνδυάζοντας ιδανικά τον σχεδιαστικό χαρακτήρα με κορυφαία πρακτικότητα και υψηλή τεχνολογία.

Κομψό και πάντα κεφάτο, το Taigo αποτελεί την πρόταση της Volkswagen στην δημοφιλή κατηγορία των κουπέ SUV. Ως βάση χρησιμοποιείται η ιδιαίτερα αποδοτική πλατφόρμα MQB του γκρουπ VW, χάρη στην οποία το Taigo διαθέτει μοναδική στιβαρότητα και εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Ενώ παράλληλα, χάρη σε αυτή την εξελιγμένη πλατφόρμα, αποκτά και πρόσβαση σε όλες τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες τις οποίες βρίσκει κανείς σε ακριβότερα αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Το μακρύ μεταξόνιο των 2,566 μέτρων προσφέρει εξαιρετική άνεση για όλους τους επιβάτες, οι οποίοι κάθονται σε σχετικά υπερυψωμένες θέσεις για καλύτερη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Advertisement

Η σχεδίαση του αμαξώματος αποπνέει αυτοπεποίθηση, όντας ταυτόχρονα μοντέρνα αλλά και λειτουργική. Το χαρισματικό του σχέδιο γίνεται αντιληπτό από κάθε γωνία, με την κλίση της οροφής στο πίσω μέρος να δημιουργεί μία σπορ κουπέ αισθητική που τονίζει ακόμα περισσότερο τον μοναδικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Αυτή η κομψή κεκλιμένη γραμμή της οροφής καταλήγει πολύ όμορφα και συγχωνεύεται αρμονικά στην αεροτομή που βρίσκεται στην οροφή στην πίσω πόρτα. Χάρη σε ένα οπτικό «παιχνίδι» με την γραμμή του παραθύρου, το Taigo δείχνει πιο χαμηλό και σίγουρα πιο δυναμικό από τα αντίστοιχα κλασικά SUV της κατηγορίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πλαϊνό τμήμα του αμαξώματος, με γραμμές να διατρέχουν τις επιφάνειες και να προσθέτουν ένα έντονο αθλητικό στιλ στο Taigo, και μία νεανική διάσταση που θα εκτιμηθεί από το κοινό αυτής της κατηγορίας.

Ο σπορ χαρακτήρας του Taigo γίνεται άμεσα αντιληπτός από την σχεδίαση του εμπρός μέρους. Η στιλάτη λωρίδα LED που διατρέχει την μάσκα, συνδέει σχεδιαστικά τους προβολείς τεχνολογίας IQ Llight LED Matrix δημιουργώντας έτσι μία εντυπωσιακή σχεδιαστική ταυτότητα.

Advertisement

Αντίστοιχη είναι και η φωτιζόμενη σχεδιαστική υπογραφή στο πίσω μέρος του Taigo, καθώς τα LED πίσω φωτιστικά σώματα ενώνονται μεταξύ τους με μία κόκκινη λωρίδα LED. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα στην οροφή ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα της σχεδίασης και τονίζουν την συναρπαστική οδηγική του ταυτότητα.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της σχεδίασης του νέου Taigo είναι η δυνατότητα επιλογής του αμαξώματος σε διχρωμία, όπου το χρώμα του αμαξώματος συνδυάζεται αρμονικά με μαύρη οροφή και αντίστοιχα μαύρα καλύμματα στους καθρέπτες. Το πακέτο αυτό συνδυάζεται με φιμέ πλαϊνά και πίσω τζάμια, δημιουργώντας μία πολύ δυναμική αίσθηση στον δρόμο.

Το νέο Volskwagen Taigo προσφέρεται σε δύο επιλογές εξοπλισμού, τις Life και Style με την δεύτερη να διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σε μαύρο χρώμα, ράγες οροφής σε ασημί χρώμα, φώτα IQ. Light LED Matrix με δυναμικό φωτισμό στροφής και όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης και διασύνδεσης.

Σε κάθε περίπτωση το νέο Taigo αποτελεί μία ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση στην κατηγορία των compact SUV καθώς συνδυάζει την πρακτικότητα και τον κορυφαίο εξοπλισμό, με μία σχεδίαση που προκαλεί και συναρπάζει. Ένα ιδανικό σύνολο για όσους είναι -ή παραμένουν- νέοι όχι μόνο στην ηλικία τους αλλά και στις επιλογές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: VW Taigo 1.0 TSI 110 PS DSG
VW Taigo: Η εξέλιξη των crossover
VW Taigo: Ενας… νεανίσκος με τεχνολογική ωριμότητα