Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aehra παρουσίασε και μια ηλεκτρική λιμουζίνα

Ελλάδα 12:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Aehra παρουσίασε και μια ηλεκτρική λιμουζίνα

ΝΕΑ

Η Aehra παρουσίασε και μια ηλεκτρική λιμουζίνα

ΝΕΑ

Πέρυσι, μάθαμε ότι το πρώτο μοντέλο της Αehra θα ήταν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV. Τώρα, παρουσίασε ακόμα ένα μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Τι διαφορετικό έχει το νέο πρωτότυπο από αυτό που ανακοίνωσε σχετικά η Aehra; Σύμφωνα με τους ανθρώπους της, είναι διαφορετικής κατηγορίας και δημιουργήθηκε για να μπορέσουν να δείξουν περισσότερο τις δυνατότητες της νεοφυούς ιταλικής εταιρείας, σχεδιαστικές και κατασκευαστικές.

Η ονομασία του αμιγώς ηλεκτρικού πρωτότυπου είναι Sedan, όπως αποκάλυψε η εταιρεία κατά διάρκεια της παρουσίασής του στην έκθεση αυτοκινήτου «Monza Motor Show» που έγινε στο Μιλάνο.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε στοιχεία για την απόδοσή του αλλά υπολογίζεται να είναι μεταξύ 750 και 815 ίππων, ενώ η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του αναμένεται να φτάνει τα 800 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Παρότι, το αμάξωμά του δεν παραπέμπει στην κλασική μορφή ενός αντίστοιχου σχήματος (σημ.: «τριών όγκων»), η μορφή του μοιάζει περισσότερο σαν μια αεροδυναμική σπουδή σε αυτή τη φιλοσοφία εμφάνισης. Ποιος ξέρει; Ίσως στο μέλλον αυτό να είναι το πρότυπο ενός σεντάν οχήματος…

Υπεύθυνος για τη σχεδίαση του αμαξώματος του Aehra Sedan είναι ο Φιλίπο Περίνι ο οποίος στο παρελθόν έχει δημιουργήσει μοντέλα για τη Lamborghini και την Alfa Romeo.

Advertisement

Ο ίδιος θέλησε να προσδώσει στο πρωτότυπο όχημα αισθητικά στοιχεία από τις δύο ιταλικές εταιρείες. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Με το Aehra Sedan τολμήσαμε να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας και να εκμεταλλευτούμε πλήρως την εξαιρετική σχεδιαστική ελευθερία η οποία απορρέει από το όραμα και τη φιλοσοφία του Χουζέμ Νάντα, του ιδρυτή της εταιρείας.

»Η Aehra μπορεί χρησιμοποιήσει πρωτοποριακή και προηγμένη τεχνολογία που προσφέρουν τόσο η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία όσο και η αεροναυπηγική. Ο σχεδιασμός του Aehra Sedan είναι εμπνευσμένος από πολλές πηγές.

Advertisement

»Στην Ιταλία, λέγεται συχνά ότι βρισκόμαστε σε ένα ζωντανό μουσείο. Η επιρροή της τέχνης και της αρχιτεκτονικής μας περιβάλλει διαρκώς και η ομορφιά είναι παντού γύρω μας. Μια ομορφιά που πηγάζει από την καθαρότητα της έκφρασης και την αισθητική λειτουργικότητα.

Aehra Sedan και SUV.

»Για αιώνες, οι Ιταλοί αρχιτέκτονες και σχεδιαστές αντλούν έμπνευση από την επιδίωξή τους να επιτύχουν την τελειότητα μέσω της (σωστής) αναλογίας. Αυτό το πάθος και η πειθαρχία είναι εμφανή σε κάθε γραμμή και λεπτομέρεια του Aehra Sedan.

»Τηρώντας το δόγμα της εταιρείας ότι η μορφή πρέπει πάντα να ακολουθεί τη λειτουργικότητα το Sedan είναι η αντίθεση στην κουλτούρα του μπαρόκ σχεδιασμού. Χωρίς περιττά στολίδια, αλλά δημιουργώντας ζωντανά συναισθήματα, αντιπροσωπεύει ένα νέο πρότυπο φυσικής ομορφιάς για υπερπολυτελή οχήματα μηδενικών εκπομπών».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η κινηματογραφική οθόνη του Aehra SUV
Aehra: Θα ταράξει τα νερά στα super SUV;
Aehra: Οι Ιταλοί στήνουν την δική τους Tesla