Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Aehra: Οι Ιταλοί στήνουν την δική τους Tesla

Ελλάδα 16:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aehra: Οι Ιταλοί στήνουν την δική τους Tesla

Mobility

Aehra: Οι Ιταλοί στήνουν την δική τους Tesla

Mobility

Η νέα ιταλική start up Aehra, θα κατασκευάζει ηλεκτρικά μοντέλα και μάλιστα, ultra premium- σύμφωνα με την ιδρυτική της διακήρυξη.

Advertisement
Advertisement

Ο Filippo Perini ήταν επικεφαλής στο σχεδιαστικό τμήμα της Lamborghini και τώρα, στην Aehra θέλει να κάνει μια διαφορετική προσέγγιση.

Πίσω από τη σχεδίαση όλων των μοντέλων της Lamborghini από το 2006 έως το 2016, βρίσκουμε το όνομα του Filippo Perini, ο οποίος έχει «περάσει» και από την Italdesign αλλά και την Alfa Romeo. Ο ίδιος έχει αναλάβει επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Aehra που τώρα ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα της βήματα ως αυτοκινητοβιομηχανία.

Το μεγάλο νέο για την Aehra, είναι πως πριν λίγες μέρες προέκυψαν τα χρήματα που χρειαζόντουσαν για να ξεκινήσει το «ταξίδι» στο όνειρο των δημιουργών της και να προχωρήσει με την κατασκευή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που μέχρι πρόσφατα ήταν μόνο σε ψηφιακή μορφή.

Advertisement
Advertisement

Στα πρώτα αυτοκίνητα που έχουν ήδη σχεδιαστεί από την Aehra, περιλαμβάνεται ένα SUV μοντέλο που οι προθέσεις των ανθρώπων της εταιρείας είναι να το προωθήσουν ως ultra premium, θέλοντας προφανώς να «χτυπήσουν» το κομμάτι εκείνο της αγοράς που περιλαμβάνει ογκώδη αυτοκίνητα, ιδιαίτερα πολυτελή και υψηλών επιδόσεων.

Η αλήθεια είναι πως το σχέδιο της εταιρείας είναι αρκετά τολμηρό, μια και θέλει να ξεκινήσει την παρουσία της στην αγορά με κάτι τόσο ιδιαίτερο και -προφανώς- ακριβό που ενδεχομένως να την κάνει γνωστή και να φέρει και τα πρώτα χρήματα στα ταμεία.

Advertisement

Στο πλάνο της Aehra είναι να αρχίσει η επιχειρηματική δραστηριότητα από το υπερ-πολυτελές SUV επιδόσεων και μετά να περάσει σχετικά σύντομα σε ένα αντίστοιχων προδιαγραφών σεντάν.

Advertisement

Υπό αυτό το πρίσμα και με τα σημερινά δεδομένα και τις δυσκολίες που παρουσιάζει η αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως, φαντάζει ως πολύ αισιόδοξο το πλάνο της Aehra σύμφωνα με το οποίο τον πρώτο χρόνο παραγωγής και διάθεσης των μοντέλων της, θα πουλήσει 30.000 αυτοκίνητα -15.000 από κάθε μοντέλο.

Προς το παρόν, η Aehra μας συστήνεται με «αέρα» και με τα ψηφιακά σκίτσα που δεν δίνουν καν ξεκάθαρο το στίγμα της σχεδιαστικής της ταυτότητας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tι κινητήρα θα έχει ο αντικαταστάτης της Lamborghini Huracan;
Ήρθε η ώρα να αγοράσετε μία Lamborghini Countach 25th Anniversary
Τι ετοιμάζουν Ford και Pagani;