Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η κινηματογραφική οθόνη του Aehra SUV

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η κινηματογραφική οθόνη του Aehra SUV

ΝΕΑ

Η κινηματογραφική οθόνη του Aehra SUV

ΝΕΑ

Τα στελέχη της ιταλικής νεοφυούς εταιρείας Aehra φροντίζουν να παραμένουν στην επικαιρότητα αποκαλύπτοντας σταδιακά κάποια στοιχεία από το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που εξελίσσουν. Αυτή τη φορά η κίνησή τους αφορά στο εσωτερικό του.

Advertisement
Advertisement

Η Aehra έγινε γνωστή εντός της χρονιάς όταν αποκάλυψε τα σχέδιά της για την εξέλιξη και δημιουργία ενός νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV με ξεχωριστή σχεδίαση και πόρτες οι οποίες ανοίγουν προς τα επάνω.

Οι πρώτες πληροφορίες που αφορούσαν στο αυτοκίνητο το προσδιόριζαν ως ένα SUV με πολύ καλές επιδόσεις που θα ξεχωρίζει για τη σχεδίαση του, την τεχνολογία του και τον πολυτελή χαρακτήρα του. Ο Filippo Perini, επικεφαλής Σχεδιασμού της εταιρείας, η οποία έχει έδρα το Μιλάνο, δήλωσε σχετικά: «Το Aehra, γεννήθηκε με σκοπό να ενσωματώσει και να εκφράσει όλες τις σχεδιαστικές δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα».

Advertisement
Advertisement

Πλέον, η εταιρεία δημοσίευσε κάποιες ψηφιακά δημιουργημένες εικόνες από το εσωτερικό τού οχήματος στις οποίες φαίνεται και το ταμπλό του. Σε αυτές βλέπουμε κάτι ασυνήθιστο ως τώρα σε αυτοκίνητο. Η μεγάλη οθόνη που υπάρχει -και καταλαμβάνει όλη την επιφάνεια από τον οδηγό ως και τον συνοδηγό- εκτείνεται προς τα επάνω όταν το όχημα είναι σταθμευμένο. Έτσι, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ό,τι θέλουν να δουν σαν να βρίσκονται σε… «κινηματογραφική» οθόνη.

Όσο το όχημα κινείται, η οθόνη παραμένει χαμηλά, έχοντας την κανονική διαμόρφωσή της και δεν θα επιτρέπεται να ανυψωθεί για λόγους ορατότητας και ασφάλειας. Εκτός από αυτή, χαμηλότερα στο ταμπλό υπάρχει και μία κανονικών διαστάσεων έγχρωμη οθόνη αφής η οποία εξυπηρετεί τη λειτουργία του συστήματος ενημερωδιασκέδασης. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι και το τιμόνι του το οποίο, σύμφωνα με την Aehra, αποτελεί έναν φόρο τιμής τόσο σε αυτό ενός αγωνιστικού οχήματος όσο και των χειριστηρίων ενός αεροσκάφους πολιτικής αεροπορίας.

Advertisement

Τέλος, στις φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε ότι το αμιγώς ηλεκτρικό SUV είναι ευρύχωρο στο εσωτερικό του και θα διατίθεται τόσο σε τετραθέσια διαμόρφωση όσο και σε πενταθέσια, αναλόγως της προτίμησης του ιδιοκτήτη του. Αρχικά, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα έχει έτοιμο το πρωτότυπο εντός του περασμένου Οκτωβρίου. Όμως, αυτό δεν έγινε επειδή δεν έχουν καθοριστεί οι προμηθευτές της, όπως ανακοινώθηκε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μεγαλώνει το χάσμα ηλεκτρικών και συμβατικών αυτοκινήτων
Χειμώνας και ηλεκτρικά: Πώς αυξάνεται η αυτονομία τους;
Πόσες χώρες στην Ευρώπη δεν έχουν κίνητρα για EVs;