Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Tucson: Το «Αυτοκίνητο του 2022»

Ελλάδα 23:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Tucson: Το «Αυτοκίνητο του 2022»

ΝΕΑ

Hyundai Tucson: Το «Αυτοκίνητο του 2022»

ΝΕΑ

Το Hyundai Tucson αναδείχθηκε σε «Αυτοκίνητο του 2022», κυριαρχώντας στην τελική ψηφοφορία των 26 δημοσιογράφων-μελών του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, το νέο SUV της Hyundai έλαβε συνολικά 435 βαθμούς, αποκτώντας ένα σαφές προβάδισμα έναντι των υπολοίπων εννέα μοντέλων που λανσαρίστηκαν φέτος στη χώρα μας.

Η πληρότητα της γκάμας, αλλά και η εντυπωσιακή αναβάθμιση της ποιότητας του μοντέλου είναι αυτή που τελικά έδωσε το προβάδισμα στο Hyundai Tucson, το οποίο είναι ο φετινός νικητής του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».

Όπως είναι γνωστό το νέο SUV της Hyundai προσφέρεται τόσο με «εξηλεκτρισμένους» βενζινοκινητήρες και ντίζελ, όσο και σε πλήρως υβριδική έκδοση, αλλά και ως plug in hybrid.

Advertisement
Advertisement

Σε σχετικά μικρή απόσταση ακολούθησε το Nissan Qashqai το οποίο ξεχώρισε για την κορυφαία άνεση που προσφέρει και αφετέρου για την συνολική του ποιότητα – στοιχεία που το καθιστούν άξιο διάδοχο ενός διαχρονικού best seller για τη Nissan.

Λίγο πιο πίσω βρέθηκε το Opel Mokka που εντυπωσίασε πρώτα απ’ όλα με το design του – το οποίο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Opel – αλλά και την ευχαρίστηση της οδήγησης που προσφέρει χάρη στα σπορ χαρακτηριστικά του.

Advertisement

Παράλληλα εκτιμήθηκε το γεγονός ότι το Mokka όχι μόνο προσφέρει μια πλήρη γκάμα με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, αλλά είναι διαθέσιμο και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Advertisement

Αυτοκίνητο του 2022

Μοντέλο Βαθμοί

Hyundai Tucson 435

Advertisement

Nissan Qashqai 373

Opel Mokka  282

Ford Mustang Mach-E 242

Renault Arkana 233

Citroen C4 C-Cross 230

Dacia Sandero 225

Skoda Enyaq iV 211

Fiat 500 194

Hyundai Bayon 175

Τα μοντέλα της τελικής δεκάδας επελέγησαν από ένα σύνολο 17 νέων μοντέλων τα οποία λανσαρίστηκαν φέτος στην ελληνική αγορά.

Ενδεικτικό των αλλαγών που συντελούνται στο χώρο του αυτοκινήτου είναι το γεγονός ότι από το φετινό Top-10 τρία μοντέλα (Fiat 500, Ford Mustang Mach-E και Skoda Enyaq IV) είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ δύο ακόμα μοντέλα είναι διαθέσιμα και σε συμβατικές και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση (Citroen e-C4 Electic & Opel Mokka e).

H ανάδειξη του Αυτοκινήτου του 2022 έγινε σε ειδική εκδήλωση μέσω διαδικτύου και προβλήθηκε online ως Digital Event.

Της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων προηγήθηκε ενδιαφέρουσα προβολή της τελικής φάσης δοκιμών στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, όπως επίσης, αφιέρωμα στα 15 χρόνια από την ίδρυση του «ΑτΧ για την Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Tucson 1.6Τ Full Hybrid
Δοκιμή: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 48V 180 PS AWD
Η Hyundai παρουσίασε ένα πιο σκληροπυρηνικό Tucson