Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Tucson: Τελευταίες δοκιμές πριν την παραγωγή (+video)

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Tucson: Τελευταίες δοκιμές πριν την παραγωγή (+video)

ΝΕΑ

Hyundai Tucson: Τελευταίες δοκιμές πριν την παραγωγή (+video)

ΝΕΑ

Πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, το ολοκαίνουργιο Hyundai Tucson έχει δοκιμαστεί διεξοδικά για την αντοχή του αλλά και για την ποιότητα κατασκευής του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Hyundai Tucson “ολοκληρώνει” τις τελευταίες εντατικές δοκιμές του. Όπως και ο προκάτοχός του, θα παραχθεί στην Ευρώπη.

Στην τέταρτη γενιά του, το Tucson, υπόσχεται όχι μόνο εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά και διασκεδαστική οδήγηση, χάρη στους αποδοτικούς κινητήρες και τα πρακτικά χαρακτηριστικά για καθημερινή χρήση, με τετρακίνηση και μεγαλύτερες δυνατότητες ρυμούλκησης. Μετά από μια εντατική περίοδο ανάπτυξης στα κέντρα δοκιμών της Hyundai, αλλά και στους δρόμους, σε όλο τον κόσμο, το Tucson ολοκληρώνει τα road test του στην Τσεχία και την Αυστρία πριν από την έναρξη της παραγωγής του.

Για την Hyundai, η τέταρτη γενιά του SUV της, είναι η πρώτη που αναπτύχθηκε με τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα «Sensuous Sportiness». Επιπλέον είναι διασκεδαστικό στην οδήγηση, χάρη στις επιλογές κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων, σε συνδυασμό με πρακτικά χαρακτηριστικά για καθημερινή χρήση, από τετρακίνηση έως και μεγαλύτερες δυνατότητες ρυμούλκησης. Η ποιότητα κατασκευής του οχήματος, αποτελεί προτεραιότητα για τη Hyundai. Τα τελευταία χρόνια, η κίνησή της αυτή έχει αναγνωριστεί με βραβεία που αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια όπως: Η… Βίβλος των καταναλωτών JD Power, που κατέταξε την τρίτη γενιά Tucson ως το καλύτερο συμπαγές SUV στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Τους τελευταίους μήνες, το ολοκαίνουργιο Tucson έχει αναπτυχθεί και δοκιμαστεί στην Ευρώπη, πραγματοποιώντας δοκιμές αντοχής αλλά και δυναμικά τεστ στην πιο απαιτητική πίστα αγώνων στον κόσμο, το περίφημο «Nürburgring Nordschleife». Παράλληλα το νέο μοντέλο υποβάλλεται σε αυστηρές δοκιμές σε δημόσιες-οδικές αρτηρίες σε όλη την Ευρώπη από τις πιο κρύες χειμερινές συνθήκες στη Σουηδία, τις δοκιμές ρυμούλκησης στις Άλπεις και τα τεστ ζεστού καιρού στη νότια Ισπανία για να διασφαλιστεί ότι ικανοποιούνται οι υψηλές προσδοκίες των Ευρωπαίων πελατών.

Σε δύσκολους δρόμους στην Δημοκρατία της Τσεχίας, για παράδειγμα, οι μηχανικοί της Hyundai επαλήθευσαν τη συνολική ακαμψία της δομής του αμαξώματος, ανοίγοντας όλες τις πόρτες, την πίσω πόρτα και την πανοραμική οροφή με τους δύο τροχούς να πατούν στο έδαφος και δύο τροχούς διαγώνια στον αέρα. Οι πόρτες έκλεισαν χωρίς προβλήματα κατά τη διάρκεια αυτής της πρόκλησης, επιβεβαιώνοντας την ακαμψία του αμαξώματος του οχήματος. Στις επιφάνειες Noise Vibration Harshness (NVH), οι μηχανικοί εντόπισαν ασυνήθιστους θορύβους που έκανε το αυτοκίνητο σε συγκεκριμένες καταστάσεις και τους μείωσαν προκειμένου να εγγυηθούν την καλύτερη εμπειρία για όλους τους νέους πελάτες της Tucson. Κάθε επιφάνεια παρείχε διαφορετική συχνότητα θορύβου στο όχημα, επιτρέποντας ενδελεχή έλεγχο. Ως πραγματικό SUV, το σύστημα κίνησης, η κατανομή ροπής, η δυνατότητα ελέγχου του συμπλέκτη και η ροπή σε χαμηλές ταχύτητες δοκιμάστηκαν σε διαφορετικές συνθήκες.

Advertisement

Οι μηχανικοί οδήγησαν επίσης το όχημα στο νερό για να ελέγξουν ότι χαρακτηριστικά όπως τα καλύμματα του αμαξώματος και τα προστατευτικά των τροχών θα έμεναν στην θέση τους στην οδήγηση στο νερό, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, το χειρόφρενο, το Autohold και το Downhill Brake Control έπρεπε να αποδείξουν την ανθεκτικότητά τους σε απότομους λόφους με κλίσεις μεταξύ 30 και 45 τοις εκατό. Επόμενο τερέν δοκιμών οι Αυστριακές Άλπεις όπου το νέο Tucson έπρεπε να αποδείξει την ικανότητα ρυμούλκησης. Στο βουνό Grossglockner, οι μηχανικοί της Hyundai οδήγησαν το Tucson σε μια δύσκολη διαδρομή, δοκιμάζοντας τη συμπεριφορά του οχήματος ενώ ρυμουλκούσε ένα τρέιλερ ανηφορικά, κατηφορικά και σε στροφές.

Advertisement

Με περισσότερες από 7 εκατομμύρια μονάδες να πωλούνται παγκοσμίως από τότε που κυκλοφόρησε το 2004, 1,4 εκατομμύρια από αυτές μόνο στην Ευρώπη, το Tucson είναι το best seller της Hyundai στην Γηραιά Ήπειρο. Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο παραγωγής Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) στο Nošovice της Τσεχίας, καθιστώντας την τρίτη γενιά Tucson που θα παραχθεί στην Ευρώπη, για την Ευρώπη.

Η ψηφιακή παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου Tucson θα πραγματοποιηθεί στις 02:30 π.μ. CEST στις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η «επιθετική» εμφάνιση του νέου Hyundai Tucson

Teaser για το Hyundai Tucson του 2021

Hyundai Tucson: Πως θα είναι το μοντέλο της επόμενης γενιάς