Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai ετοιμάζεται να μας δείξει το μέλλον στην CES

Ελλάδα 18:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai ετοιμάζεται να μας δείξει το μέλλον στην CES

ΝΕΑ

Η Hyundai ετοιμάζεται να μας δείξει το μέλλον στην CES

ΝΕΑ

Η Hyundai ετοιμάζει σπουδαίες εκπλήξεις στην μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο CES.

Advertisement
Advertisement

Η Έκθεση Consumer Electronics Show (CES) πραγματοποιείται στις αρχές κάθε χρόνου και αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο των συστημάτων τεχνολογίας του παρόντος και του μέλλοντος. Για το 2023 η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Las Vegas στις 5-8 Ιανουαρίου και εκεί οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές θα παρουσιάσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε πολλαπλούς τομείς.

Η Hyundai ετοιμάζεται πυρετωδώς για την CES καθώς πρόκειται να μας παρουσιάσει δύο concept. Το πρώτο είναι το M.Vision TO, ένα αυτόνομο λεωφορείο το οποίο έχει ένα φουτουριστικό σχεδιασμό με γυάλινη οροφή. Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο από τα πρώτα σχέδια φαίνεται να έχει μεγάλες εξωτερικές οθόνες και αεροδυναμικά πτερύγια.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό η Hyundai αναφέρει πως τα καθίσματα είναι αναδιπλούμενα και μπορούν να στρίψουν 180 μοίρες. Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα βασίζεται σε κάμερες, ραντάρ, LiDAR, τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και τεχνολογίες e-corner που θα ελέγχουν όλες τις λειτουργίες του λεωφορείου. Μάλιστα οι τροχοί θα μπορούν να στρίψουν κατά 90 μοίρες.

Το δεύτερο concept είναι το M.Vision HI, ένα πιο πολυτελές όχημα με καλυμμένους τροχούς και πιο… τετραγωνισμένη δομή. Τα παράθυρα έχουν διπλή χρήση καθώς μπορούν να μετατραπούν σε οθόνες για να μπορεί να επιβάτης να περιηγηθεί σε διάφορες πλατφόρμες. Το εντυπωσιακό είναι ότι η χρήση των συστημάτων γίνεται με την κίνηση των ματιών!

Advertisement

Η Hyundai ετοιμάζει συνολικά 19 καινούρια σχέδια και τεχνολογίες για την CES στον τομέα της μετακίνησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Ioniq 5 RWD
Γιατί η Hyundai θα συνεργαστεί πάλι με τον Giorgetto Giugiaro;
Η Hyundai Motor στηρίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022