Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Hyundai RM20e: Το ηλεκτρικό πρωτότυπο των 821 ίππων

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai RM20e: Το ηλεκτρικό πρωτότυπο των 821 ίππων

Mobility

Hyundai RM20e: Το ηλεκτρικό πρωτότυπο των 821 ίππων

Mobility

To πρωτότυπο της Hyundai, RM20e προμηνύει ένα νέο σπορ αυτοκίνητο της φίρμας με κινητήρα στο κέντρο.

Advertisement
Advertisement

Κατά την επίσημη παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήρου του Πεκίνου, το RM20e έκλεψε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και τα φλας των φωτογράφων, όντας εντυπωσιακό σε εμφάνιση, αλλά κυρίως σε τεχνολογία.

Με μία πρώτη ματιά το RM20e θυμίζει αρκετά ένα Veloster N με πιο «άγρια» εμφάνιση. Αλλά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Καταρχήν, αποκωδικοποιώντας την ονομασία του, να αναφέρουμε ότι το «RM» υποδηλώνει τη κεντρική θέση του κινητήρα στο αμάξωμα (Racing Midship) και την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, το «20» δείχνει τον συνολικό αριθμό πρωτοτύπων RM που έχουν κατασκευαστεί  και το «e» ότι διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai ανακοινώνει ότι στο κέντρο του αμαξώματος του RM20e βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την κροατική Rimac, με απόδοση 821 ίππους και 960 Nm ροπής, που χαρίζει στο μοντέλο εκρηκτικές επιδόσεις. Σημειώστε ότι για το 0-100 χλμ./ώρα το RM20e χρειάζεται κάτω από 3,0 δευτερόλεπτα, ενώ για το «0-200 χλμ./ώρα) αρκούν μόλις 9,88 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Επίσης, υπάρχει συστοιχία μπαταριών με ενεργειακή χωρητικότητα 60kWh που υποστηρίζει ταχυφόρτιση 800V.

O Thomas Schemera, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Group δήλωσε: «Το RM20e σηματοδοτεί σαφέστατα τις μελλοντικές προσδοκίες της μάρκας Ν δημιουργώντας ένα μοντέλο με επιδόσεις ανάλογες με αυτές ενός supercar».

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Προσοχή! Ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας μοιράζει ακάλυπτες επιταγές

Crash Test οικονομίας: Με ποιο καύσιμο θα πληρώσω λιγότερα

Πότε επιστρέφει το Τραμ στο Σύνταγμα

Advertisement