Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή! Ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας μοιράζει ακάλυπτες επιταγές

Ελλάδα 19:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή! Ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας μοιράζει ακάλυπτες επιταγές

ΝΕΑ

Προσοχή! Ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας μοιράζει ακάλυπτες επιταγές

ΝΕΑ

Ανυποψίαστη καταναλωτής έδωσε 7.300 ευρώ προκαταβολή για ένα μεταχειρισμένο Mercedes A180 και αντ’ αυτού έλαβε μια ακάλυπτη… επιταγή.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη ένα θύμα προστέθηκε στην πολύ μεγάλη λίστα του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Θήβα που υπόσχεται αυτοκίνητα από το εξωτερικό έναντι προκαταβολής και εξόφλησης μέσω γραμματίων.

Μάλιστα στην νέα περίπτωση που περιήλθε στο Newsauto.gr η στεναχώρια της ανυποψίαστης καταναλώτριας ήταν αρκετή για να αποκτήσει αυτοάνοσο νόσημα και να νοσηλευτεί αρκετό καιρό στο νοσοκομείο τη στιγμή που ο επιτήδειος έμπορος που υπενθυμίζουμε πως δραστηριοποιείται πλέον στην Αττική και στην Χαλκίδα δρα ανενόχλητος και χωρίς να τον έχουν συλλάβει ακόμη οι Αρχές.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ανυποψίαστη καταναλωτής στο Newsauto.gr: «Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018 υπέγραψα δελτίο παραγγελίας στον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων της Θήβας για ένα Mercedes-Benz A180 που θα μου έφερνε από τη Γερμανία έναντι των 17.800 ευρώ. Ο έμπορος ζητούσε 1.000 ευρώ προκαταβολή για να ξεκινήσει η παραγγελία και στη συνέχεια λόγω εξόδων ταξινόμησης και ελέγχου μου ζήτησε επιπλέον 6.300 ευρώ. Συνολικά λοιπόν του κατέθεσα 7.300 ευρώ χωρίς να έχω δει καν το αυτοκίνητο από κοντά.

Οι καταθέσεις δεν έγιναν στο όνομά του αλλά στο όνομα συγγενικού του προσώπου και η συμφωνία μας ήταν το αυτοκίνητο να παραδοθεί εντός δύο εβδομάδων! Οι δύο εβδομάδες πέρασαν και ο επιτήδειος έμπορος ισχυριζόμενος προβλήματα υγείας και καθυστέρησης του Τελωνείου κατάφερε να γλιτώσει από τις όποιες νομικές ενέργειες εναντίον του για περίπου 7 μήνες!

Στα τέλη Ιουλίου μέσω φίλου του νομικού του συμβούλου μου παρέδωσε μια συναλλαγματική ύψους 7.300 ευρώ και έκτοτε εξαφανίστηκε ο επιτήδειος έμπορος, η σύζυγός του αλλά και ο υποτιθέμενος δικηγόρος του που στο παρελθόν εμφανίζονταν στα τηλέφωνα.

Advertisement

Ο δικηγόρος ο οποίος ανέλαβε την υπόθεσή μου απέστειλε εξώδικο όπου στις 6/12/2019 και βγήκε απόφαση διαταγής πληρωμής. Προφανώς όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπήρχε κανένα αντίκρισμα, απευθύνθηκα και σε δεύτερο δικηγόρο και όλοι μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να διεκδικήσω τα χρήματά μου εφόσον οι λογαριασμοί του είναι άδειοι και οι καταθέσεις δεν έχουν γίνει στο όνομα του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Θήβα.

Επί μήνες τον παρακαλούσα, όποτε απαντούσε στα τηλέφωνα, να μου επιστρέψει έστω ένα μέρος των χρημάτων μου διότι ύστερα από την όλη ιστορία απέκτησα αυτοάνοσο νόσημα και νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο. Αποτέλεσμα δε βγήκε κανένα διότι είτε καταδικάζονταν είτε όχι, δεν είχε νόημα…

Advertisement

Ίσως με αυτή την επιστολή μου προς το Newsauto.gr να μπορέσω και εγώ να βρω και άλλα θύματα του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Θήβα και να μπορέσουμε επιτέλους να τον καταδικάσουμε και να οδηγηθεί στις φυλακές ώστε να σταματήσει να εξαπατά ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν και την υγεία τους εκτός των χρημάτων που έχουν καταθέσει!

Επίσης θα ήθελα να σας συγχαρώ για το έργο σας καθώς αποδεικνύεται και έμπρακτα ότι βρίσκεστε δίπλα στους καταναλωτές και προσπαθείτε και τον δικό σας τρόπο να μπλοκάρετε τις δραστηριότητες όλων αυτών των επιτήδειων εμπόρων που δρουν ανεξέλεγκτοι στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Crash Test οικονομίας: Με ποιο καύσιμο θα πληρώσω λιγότερα

Εξανεμίστηκε η διαφορά μεταξύ καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

Πήγε να πουλήσει το ΙΧ του και ανακάλυψε ότι χρωστά Τέλη Κυκλοφορίας!