Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Hyundai: Παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ από το 2022

Ελλάδα 5:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ από το 2022

Mobility

Hyundai: Παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ από το 2022

Mobility

Η Hyundai θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2022, στο πλαίσιο μιας επένδυσης ύψους 7,4 δις δολαρίων που είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση της Hyundai για την επένδυση αλλά και την απόφασή της για παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, έχει ξεχωριστή σημασία για τους επενδυτές και όχι μόνο.

Η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, είναι μέρος της επένδυσης των 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σε αυτή περιλαμβάνονται επίσης κάποια projects υδρογονοκίνησης αλλά και υπηρεσίες κινητικότητας και μεταφορών. Στην ανακοίνωσή της, η Hyundai αναφέρει πως θα προσφέρει «μια γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων αμερικανικής κατασκευής», χωρίς όμως να παρουσιάσει μέχρι στιγμής λεπτομέρειες σχετικά με το ποια μοντέλα προορίζει για παραγωγή εκεί.

Advertisement
Advertisement

Η Κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να «παρακολουθήσει από κοντά τις συνθήκες της αγοράς και την πολιτική για τα ηλεκτρικά οχήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ» πριν επιβεβαιώσει τα σχέδια προχωρώντας σε λεπτομερείς αναφορές των πλάνων της.

Η Hyundai διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο της στην Alabama από όπου, όπως ισχυρίζεται η αυτοκινητοβιομηχανία, κατασκευάζονται σχεδόν τα μισά οχήματα που πουλάει στην αμερικανική αγορά, ενώ η «αδερφή» εταιρεία Kia, διαθέτει εργοστάσιο στη Georgia.

Το επενδυτικό σχέδιο απαιτεί επίσης επέκταση της υποδομής υδρογόνου των ΗΠΑ, καθώς και ένα project με ευρείες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες για φορτηγά κυψελών καυσίμου που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν αργότερα φέτος.

Advertisement

Η Hyundai είχε προηγουμένως υπογράψει συμφωνίες με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και τον κατασκευαστή κινητήρων ντίζελ Cummins για την περαιτέρω ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών καυσίμου. Η αυτοκινητοβιομηχανία οραματίζεται μια «κοινωνία υδρογόνου» όπου οι κυψέλες καυσίμου χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων, καθώς και επιβατικών αυτοκινήτων όπως το τρέχον crossover Hyundai Nexo.

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε πως το νέο «κύμα» των ηλεκτρικών μοντέλων της Hyundai ξεκινά με το Ioniq 5, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ στις 24 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai Ioniq 5: Παρουσιάστηκε στο Ever Monaco 2021
Genesis G70 Shooting Brake: Έτοιμο για την Ευρώπη
Το Hyundai Ioniq 6 ετοιμάζεται για το 2022

Advertisement