Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Hyundai: Leasing για τις μπαταρίες

Ελλάδα 0:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Leasing για τις μπαταρίες

Mobility

Hyundai: Leasing για τις μπαταρίες

Mobility

Αναζητώντας τρόπους για τη μείωση του κόστους αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Hyundai επεξεργάζεται σενάρια που έχουν να κάνουν με την ξεχωριστή αποπληρωμή της χρήσης για τις μπαταρίες.

Advertisement
Advertisement

Η μίσθωση των μπαταριών είναι ένας τρόπος «αφαίρεσης κόστους» από την απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει και την ανακύκλωσή τους.

Η Hyundai ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ένα μνημόνιο συμφωνίας με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες για τη δημιουργία ενός «οικοσυστήματος» γύρω από τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ένας από τους συνεργάτες, είναι η KST Mobility η οποία θα μισθώσει μπαταρίες από τη Hyundai για έναν στόλο ηλεκτρικών ταξί. Η εταιρεία θα καταβάλει μηνιαίο τέλος για τις μισθώσεις μπαταριών, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερο προκαταβολικό κόστος για την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως δήλωσε η Κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία. Μετά από «εκτεταμένη χρήση», η Hyundai είπε ότι θα ανακτήσει τις μπαταρίες και θα τις χρησιμοποιήσει σε ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας για γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικών ταξί.

Advertisement
Advertisement

Παρόλο που η κυκλοφορία δεν συζητούσε την κλίμακα αυτής της επιχείρησης, ούτε επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο σχετίζεται με οχήματα που κατασκευάζονται στην επερχόμενη πλατφόρμα E-GMP, η Hyundai σημείωσε ότι πρόσφατα απέκτησε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια εφαρμογή που μπορεί να κάνει αποτελεσματική χρήση μεγάλων ποσοτήτων χρησιμοποιημένων μπαταριών. Η LG Energy Solution από την άλλη, θα μετατρέψει επίσης τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες για αποθήκευση ενέργειας και θα συλλέξει δεδομένα για να βοηθήσει τη συνολική προσπάθεια. Το leasing των μπαταριών δεν είναι καινούργια ιδέα, ωστόσο καμία εταιρεία δεν κατάφερε να την εφαρμόσει αποτελεσματικά σε μεγάλη κλίμακα αγοράς μέχρι τώρα. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Nio θέλει να κάνει τη μίσθωση μπαταριών σημαντικό μέρος της επιχείρησής της, με την «μπαταρία ως υπηρεσία» να είναι ένα μέρος των δραστηριοτήτων της που έχει ανακοινωθεί από το 2020. Κάτι παρόμοιο, «τρέχει» και η Renault με τους πελάτες του Zoe στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:
Teaser για το εσωτερικό του Hyundai Ioniq 5 (VIDEO)
Δοκιμή: Hyundai i30 1.0T 120PS 48V Hybrid iMT
To compact διαστάσεων Hyundai AX-1 σε χειμερινές δοκιμές

Advertisement

 

 

Advertisement