Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Teaser για το εσωτερικό του Hyundai Ioniq 5 (VIDEO)

Ελλάδα 8:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Teaser για το εσωτερικό του Hyundai Ioniq 5 (VIDEO)

Mobility

Teaser για το εσωτερικό του Hyundai Ioniq 5 (VIDEO)

Mobility

Μια στιγμιαία ματιά στην καμπίνα του Ioniq 5, του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Hyundai, μας δίνει τη δυνατότητα να διακρίνουμε ένα ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο που εισάγει το νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai μας έδωσε τη δυνατότητα να ρίξουμε μια ματιά μέσα στο ηλεκτρικό Ioniq 5, πριν από την πρεμιέρα τους στις 23 Φεβρουαρίου.

Το μοντέλο που θεωρείται πως θα ανταγωνιστεί τα Ford Mustang Mach-E και Tesla Model Y, κρύβει κάποιες ενδιαφέρουσες πρωτοτυπίες. Η καμπίνα του Ioniq 5 θα χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό επιφανειών από ανακυκλωμένα υλικά, όπως δερμάτινο οικολογικό προϊόν επεξεργασμένο με λιναρόλαδο, βιο βαφή με βάση το κραμβέλαιο, υφαντά με βάση το ΡΕΤ, καθώς και άλλες φυσικές και ανακυκλωμένες ίνες. Η Hyundai έχει ήδη σημειώσει ότι η πλατφόρμα E-GMP που υποστηρίζει το Ioniq 5, με μια επίπεδη μπαταρία κάτω από το πάτωμα, επιτρέπει περισσότερο εσωτερικό χώρο και μεγαλύτερη ευελιξία στον εσωτερικό σχεδιασμό.

Advertisement
Advertisement

Η λειτουργία “Universal Island” για την κονσόλα το κάνει κάτι περισσότερο από ένα στατικό κουτί αποθήκευσης, όπως σημειώνει η εταιρεία, καθώς με τη μετακίνησή της εμπρός και πίσω μαζί με ένα ή και τα δύο καθίσματα, όπως φαίνεται και από το σύντομο video που έδωσε στη δημοσιότητα η Κορεάτικη εταιρεία, θα επιτρέπει στον οδηγό και τους επιβάτες να βγαίνουν και στις δύο πλευρές του οχήματος. Προφανώς αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε πλατφόρμες σχεδιασμένες για συμβατικούς κινητήρες, με σωλήνες εξάτμισης και άξονες. «Το Ioniq 5 είναι μια σχεδιαστική πρόταση που προσφέρει μια αισιόδοξη ματιά στο τι μπορούν να περιμένουν οι πελάτες μας στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο SangYup Lee, ανώτερος αντιπρόεδρος της Hyundai και επικεφαλής του παγκόσμιου κέντρου σχεδιασμού της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα:
Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο Hyundai Ioniq 5 (VIDEO)
Δοκιμή: Hyundai i30 1.0T 120PS 48V Hybrid iMT